Bayat: "Ik heb het verdomd goed gedaan"

Bayat: "Ik heb het verdomd goed gedaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abbas Bayat is een veelbesproken man, om maar een understatement te gebruiken. De voorzitter van Charleroi is ook na de degradatie nog steeds strijdvaardig en... controversieel.

Bayat kreeg het verwijt zijn club naar de ondergang geleid te hebben. "Flauwekul", reageert hij in HLN. "Op financieel en administratief vlak is geen enkele club zo transparant als Charleroi, maar elke club kan sportief eens een slecht jaar hebben. Zelfs Manchester United is ooit gezakt. Dat is het einde van de wereld niet. Op tien jaar tijd heb ik het zo slecht niet gedaan. Zonder mij zou er zelfs géén Charleroi meer geweest zijn."

Toch zien de supporters hem als de grote boosdoener. "Supporters noemt u dat? Die tweehonderd hooligans? Luister, ik snap dat ze ontgoocheld zijn. Een supporter houdt van zijn club en is gelukkig als die het goed doet. Maar als het slecht gaat, dan gaat die toch geen mensen aanvallen of een stadion afbreken?"

Dat clubs als Westerlo en Cercle wel overleven met een klein budget kan Bayat maar weinig bekoren. "Big deal! Wie heeft dáár wat aan? Wat brengt Westerlo het Belgische voetbal bij? Buiten dat ze zich aansloten bij de G4 in de Pro League en zo van België de risee van Europa maakten? Dat gedoe met die play-offs... Ik heb twee uur nodig om dat aan mensen uit te leggen."

Wat heeft Charleroi het voetbal dan bijgebracht?

"Om te beginnen losten we onze schulden af. Hoeveel clubs gaan niet gewoon failliet? Of ze spelen vals, zoals Westerlo, door spelers voor een stuk in het zwart te betalen. En wie was de eerste om te klagen over de tv-rechten? Wij. Toen ik zei dat die drie keer hoger konden zijn, werd ik uitgelachen. Wij waren de enigen die de handschoen opnamen tegen Anderlecht."

"Vanuit het standpunt dat Charleroi tien jaar terug op sterven na dood was: I have been damned good. Ik heb het verdorie goed gedaan."."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties