KBVB veroordeeld na klacht in Beker van België

Bart De Wilde
| 33 reacties
KBVB veroordeeld na klacht in Beker van België
Foto: © SC

De KBVB heeft een rechtszaak verloren.De rechter oordeelde dat de Voetbalbond een bekerwedstrijd onterecht heeft uitgesteld.

In 2009 speelde Germinal Beerschot de achtste finale in de Beker van België tegen Gent. De wedstrijd was gepland op 22 december 2009, maar werd eenzijdig door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verplaatst naar 23 december 2009. Nochtans was het veld goedgekeurd door de scheidsrechter en kon de wedstrijd plaatsvinden op 22 december.

De Beerschotsupporters stonden voor een voldrongen feit. De supportersvereniging BAR TGV kon niet afreizen naar Gent, waardoor de voorziiter moest opdraaien voor de betaling van de bestelde bussen.

De voorzitter van BAR TGV, Lars Noeninckx, bond de strijd aan met de Voetbalbond en startte een procedure voor het vredegerecht. Hij eiste een terugvordering van de kosten en een schadevergoeding. De rechter sprak eind vorige maand een vonnis uit. Hij oordeelde dat de beslissing van de KBVB om de wedstrijd uit te stellen onrechtmatig was en willigde de eis van de heer Noeninckx volledig in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties