Colemonts strengste scheidsrechter in eerste

Jelle Vereecke
| 14 reacties
Colemonts strengste scheidsrechter in eerste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Colemonts is de strengste scheidsrechter in de Jupiler Pro League. Hij trok tot nu toe gemiddeld bijna zeven kaarten per wedstrijd.

Colemonts trok in zestien wedstrijden 100 gele en 9 rode kaarten. Die kaarten gingen voor het grootste deel naar de uitploeg. 61 van de 100 gele en 8 van de 9 rode kaarten gingen naar spelers van de bezoekende ploeg.

"Ik hou die statistieken niet bij", zegt Colemonts in HLN. "Begin dit seizoen is uitdrukkelijk aan de refs gevraagd om de reglementen strikt toe te passen. Ik probeer die orders zo goed mogelijk op te volgen."

"Je moet ook kijken naar de wedstrijden die ik gefloten heb. Van die zestien waren er heel wat duels bij met hoge belangen, zoals Genk-Club Brugge, Eupen-Lierse of Sint-Truiden-Charleroi. Dan laaien de gemoederen bij de spelers vanzelf sneller op."

"Ik vind mezelf geen strenge ref", aldus Colemonts. "Ik durf de discussie met spelers aangaan. Ik stel wel vast dat ik dit seizoen veel kaarten voor spelbederf heb moeten trekken. Ga maar na, veel van die kaarten zijn onvermijdelijk. Het is dan makkelijk om daar kritiek op te geven, maar dat hoort bij onze rol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties