Alle Oost-Vlaamse stijgers en dalers zijn gekend

Gentil Dossche

Na de wedstrijden van het afgelopen weekend zijn de laatste horden genomen en zit seizoen 2010/11 er op in Oost-Vlaanderen. Tot in de laatste seconden bleef de spanning bestaan en een paar keer moesten strafschoppen voor de ultieme selectie zorgen.

1ste provinciale:Jong Lede begon aan de match met een dubbele bonus en ving Racing Bambrugge dan ook op met gesloten gelederen. Pas een kwartier voor tijd konden de bezoekers nog even spanning brengen. Lede – Bambrugge: Rooms 0-1

2de provinciale: Ook na de finale blijft Eendracht Aalter dit seizoen thuis ongeslagen al moest Lando Sport Merendree pas na de strafschoppen buigen. Aalter – Merendree 3-3 (na 90 minuten) en 4-4 (verlengingen). Strafschoppen 6-5

3de provinciale: Sparta Waasmunster en VV Zomergem maakten er eveneens een heuse thriller van. Aan het uur kwam de thuisploeg op voorsprong maar even later scoorden de bezoekers 2 keer. Lang duurde de vreugde niet want de thuisploeg kwam direct langszij. In de verlengingen werd niet meer gescoord. Waasmunster – Zomergem 2-2 en strafschoppen 4-3

Barrage 3de provinciale:Eendracht Deftinge en SV Melsen moesten in een onderling duel uitmaken wie in 3de bleef of naar 4de zakte. De thuisploeg kon lang weerstand bieden maar plooide na het uur. Deftinge – Melsen 0-2

Totaaloverzicht:

1ste provinciale: Stijgen: SK Maldegem en Jong Lede. Dalen: Evergem, Eeklo, Bellem, Destelbergen en Vrasene. Meteen ligt al de reeks vast voor seizoen 2011/12: Aalter, Appelterre, Bambrugge, Geraardsbergen, Kemzeke, Kruibeke, Melsele, Merelbeke, Ninove, Opstal, Rapide Lebbeke, Voorde, RC Wetteren, Zele, Zelzate en Zottegem.

2de provinciale: Stijgen: VV Zelzate, SV Geraardsbergen, RC Wetteren en E. Aalter. Dalen: St-Kruis-Winkel, Bassevelde, Kallo, Olsene, Nederename, Machelen, Winnik, Oudegem en Beervelde

3de provinciale: Stijgen: Assenede, De Pinte, Elene, Meerbeke, Moerbeke, Opdorp, Verrebroek en Sp. Waasmunster. Dalen: YS. Eeklo, Maria-Aalter, Massemen, Oosterzele, Volkegem, Petegem, Baasrode, Haaltert, VK Hamme, Tielrode, Deftinge, Mere en SVH Waasmunster

4de provinciale: Stijgen: Vinderhoute, Astene, Neigem, Wieze, Gerda Sint-Niklaas, Poesele, Horebeke, Aaigem, Herzele, Sint-Gillis-Dendermonde, Melle en White Boys Sint-Niklaas

Ergens een foutje gezien of heb je een bemerking, contacteer mij via gentil@telenet.be of 0499-767.499