Waasland Cup met Braziliaans en vrouwelijk tintje

Waasland Cup met Braziliaans en vrouwelijk tintje
Foto: © SC

Zaterdag werd voor de zesde keer de Waasland Cup georganiseerd. Het toernooi blijft groeien en de organisatoren spreken van opnieuw een groots succes.

Op de terreinen van Waasland-Beveren in Sint-Niklaas vond de zesde editie van het Waasland Cup voetbaltoernooi plaats. 64 teams deden mee aan de recreatieve of competitieve reeks.

De Waasland Cup is een outdoor zaalvoetbaltoernooi op terreintjes van 40 bij 25 meter. De matchen duren twee keer tien minuten, door de kleine ruimte van de voetbalveldjes vallen er vaak doelpunten.

Braziliaans voetbal in Sint-Niklaas
In de competitieve reeks was een Braziliaanse ploeg aanwezig met enkele spelers uit tweede en derde klasse. Augusta Da Silva van KV Turnhout was een van de Samba-spelers. “Dit is hier een toffe organisatie. We zitten niet in de finale, maar we doen toch maar mee voor het plezier.”

“In België bestaat er een grote Braziliaanse gemeenschap, het is fijn om dan eens met een groepje mee te doen aan zo’n voetbaltoernooi. We zijn hier al meer dan vijftien jaar, we beschouwen België als ons tweede land.”

Niet enkel dames naast het veld 
Wie denkt dat voetbal een mannensport is, vergist zich lelijk. Mariska Stevens wist zich goed te verdedigen tussen al het mannelijk geweld. “Ik heb acht jaar gevoetbald, maar dat is ondertussen ook al acht jaar geleden.”

De dame speelde mee met de FCB Boys, maar werd liever niet met die naam vergeleken. “Ik ben geen supporter van Club Brugge, geef mij maar AA Gent. Maar goed, ik doe mee voor het plezier.”

Voetbalkrant.com schrijft niet alleen over voetbal
Ook uw favoriete voetbalsite deed mee aan het toernooi. Michiel Derwael werd door de redactie uitgeroepen tot topscorer van de ploeg met een gemiddelde van drie doelpunten per match.

“Het evenwicht was in het begin wat moeilijk, maar het begon beter te lopen naarmate we meer speelde. Het is hier vrij groot toernooi met veel ploegen, de pleinen zijn naar mijn mening toch iets te groot. Ik denk wel nog een massage te nemen voor mijn rug.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties