Guardiola onder indruk van Ferguson en Man United

Fabian Morren
| 5 reacties
Guardiola onder indruk van Ferguson en Man United
Foto: © SC

Pep Guardiola heeft in de aanloop naar de Champions League-finale zijn bewondering uitgesproken voor Sir Alex Ferguson. De coach van Barcelona stelt dat de Schot aan de basis ligt van het succes bij Manchester United.

"Als zijn beste spelers vertrekken gaat hij gewoon weer verder met winnen door nieuwe jongens in te passen", zo zei Guardiola. "Ze bleven ook zonder Ronaldo en Tévez maar winnen. Dat is hetzelfde wanneer Barcelona zou blijven winnen zonder Lionel Messi. Ik vind de prestaties en het beleid van United bewonderenswaardig. Het toont nogmaals dat de club groter is dan ieder individu."

In 2009 won Barcelona in de CL-finale met 2-0 van Manchester United. Toch is dit weer een andere wedstrijd, weet ook Guardiola. "Ze beschikken nog steeds over dezelfde wilskracht. Destijds was Ronaldo van speciale klasse. Nu cijfert bijvoorbeeld Wayne Rooney zich weg voor de ploeg en zijn ze gevaarlijker. Het toont de kwaliteiten van de manager. Ferguson krijgt het voor elkaar dat ook de topspelers voor het team werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties