Beerschot stelt drie aanwinsten voor: "Bloed aan de palen"

Steurbaut Kersten
| 40 reacties
Beerschot stelt drie aanwinsten voor: "Bloed aan de palen"
Foto: © SC

Beerschot AC wil terug de kaart van de jeugd trekken. De Antwerpse club stelde vrijdag met Domien Luyckx, David Iboma (foto) en Conor Laerenbergh drie jongeren voor aan de pers. Een korte introductie.

Luyckx: “Bloed aan de palen”
Luyckx is een 17-jarige centrale verdediger die ook op rechts kan uitgespeeld worden. Hij loopt al elf jaar rond op het Kiel en tekende een contract voor één seizoen met optie op een extra jaar.

“Dit is de ploeg van mijn hart. Ik wil me goed te integreren in de groep en aan te passen aan het niveau. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk enkele selecties afdwingen en proeven van het grote werk. Ik ben een harde speler die graag in duel gaat en een tackle niet schuwt. Geef mij maar de mentaliteit van het oude Beerschot: bloed aan de palen.”

Laerenbergh: “Ga volledig voor Beerschot”
De transfer van Laerenbergh zorgde voor wat ophef. De 18-jarige aanvaller komt immers over van stadsgenoot Antwerp. “Dat behoort nu tot het verleden, ik speel nu voor Beerschot en ga er volledig voor.”

Laerenbergh werkt zijn studies af op de topsportschool in Antwerpen en sluit aan bij de groep wanneer mogelijk. De linkspoot verwacht zich aan een goed overgangsjaar en omschrijft zich als “een snelle aanvaller met scorend vermogen.” Laerenbergh tekende voor twee jaar, met een optie voor één seizoen. 

Iboma: “Veel te danken aan Antwerp”
Net als Laerenbergh werd Iboma weggeplukt op de Bosuil. “Ik heb veel te danken aan Antwerp”, zegt de 16-jarige aanvaller met schoenmaat 47. “Maar je moet evolueren in het leven. Ik ben dan ook heel blij met deze keuze.”

Iboma stond ook in de belangstelling van Manchester City, Manchester United, Club Brugge en Anderlecht. “Mijn ouders wilden dat ik mijn studiesin Antwerpen afmaakte. Ik hoop snel mijn kans te krijgen. Eerst een plaatsje bij de achttien afdwingen en dan doelpunten maken.” Iboma, die tekende voor drie jaar, geldt als een flankaanvaller die zowel links als rechts kan uitgespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties