Champions League-finale met enorme tifo's

Melissa Maes
| 8 reacties
Champions League-finale met enorme tifo's
Foto: © SC

Vanavond spelen de kampioenen van de twee beste Europese competities een heroïsch duel. Uw favoriete voetbalsite is heel de dag in de weer om elke emotie met u te delen.

Manuel Gonzalez vanuit Wembley

De intrede van Barcelona en Manchester United zal vanavond niet ongemerkt voorbij gaan. Beide ploegen zullen worden opgevangen met een paar enorme tifo’s.

Bij Manchester United wordt verwezen naar de ‘Spirit van ‘68’. Benfica verloor toen met 4-1 en zo werd ManU de eerste Engelse ploeg dat de cup met de grote oren won.

De supporters roepen op om de 100% bio-afbreekbare plasticzakken tijdens de opkomst en het spelen van de clubliederen omhoog te houden. Zo wordt een sjaal gevormd van de officiële clubkleuren.

Bij Barcelona is de boodschap in het nog lege Wembley-stadion reeds duidelijk. De voorbereidingen zijn zo visueel, dat er een grote ‘WE LOVE’ in de Catalaanse clubkleuren zichtbaar is.

De 24.000 Barça-fans die een ticket konden bemachtigen voor de droomfinale hebben ook een boodschap ontvangen van Puyol, Xavi, Valdes en Iniesta. Op de tifozakken is het volgende te lezen:

“Vandaag is een memorabele dag voor de hele Barcelona-familie. Terugkomen naar Wembley, negentien jaar na die goal van Koeman in de 112e minuut, zal ons meer krachten geven om de vierde Europese titel binnen te halen.”

“Het was een lange, soms moeilijke weg hierheen. Het seizoen was heel intens, maar ons team heeft een les in talent, volwassenheid en vastberadenheid gegeven. Wij houden van voetbal te spelen en daarom hebben we jullie steun nodig, want in negentig minuten kunnen we de hemel bereiken, kunnen we opnieuw de glorie aanraken.”

Later dit weekend volgt nog een sfeerverslag van onze reporter ter plaatse die een hele dag en nacht optrok met de Penya Fanatiek Barcelona, de officiële fanclub van Barça in België.

Bekijk ook onze sfeerbeelden op ons Youtube kanaal :

http://www.youtube.com/user/voetbalkrantcom

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties