Droomfinale in een droomdecor

Fabian Morren
| 10 reacties
Droomfinale in een droomdecor
Foto: © SC

Tenzij u van een andere planeet komt, weet u dat vanavond de moeder van alle finales in het clubvoetbal wordt gespeeld. Dit jaar wordt het ook een echte droomfinale, met als decor het legendarische Wembley.

Als de finale van de Champions League moet gaan tussen de twee grootste clubs van Europa, dan zou het plaatje dit jaar helemaal kloppen. De voorbije vijf jaar domineerden beide teams in hun vaderland. Barcelona pakte de voorbije drie jaar telkens de titel in de Primera Division. Manchester United was de jongste vijf jaar liefst vier keer de beste in de Premier League.

Ook in Europa doen beide clubs van zich spreken. In 2008 won Manchester United nog de Champions League. Een jaar later werd er verloren van... FC Barcelona. De 2-0-nederlaag van twee jaar geleden staat nog in het geheugen gegrift van de Manchester United-spelers. Vanavond krijgen ze een unieke kans op revanche.

Revanche, dat willen ze allemaal in Manchester. "Al zal het zwaar worden vanavond", waarschuwt trainer Sir Alex Ferguson. "Natuurlijk hoop je de finale van de Champions League tegen Brechin City of zo te kunnen spelen, maar als je eraan begint, weet je dat de kans groter is dat het FC Barcelona wordt. In 2009 maakten we de fout te bang aan de match te beginnen en na de 1-0 te ongeconcentreerd te voetballen. Ik weet zeker dat het nu anders zal lopen."

Pep Guardiola is zeer succesvol bij Barcelona, maar aan het palmares van Ferguson zit de Catalaanse coach nog lang niet. "In de eerste plaats ben ik jaloers op zijn haar", lacht de Spanjaard. "Maar nog meer benijd ik hem om de kracht en overtuiging die hij uitstraalt. Ik acht ze nu ook gevaarlijker dan in 2009. Ze hebben aan individuele klasse ingeboet, maar zijn collectief sterker geworden."

Alle ogen zijn vanavond uiteraard weer gericht op Lionel Messi. Loodst hij Barcelona naar een nieuwe CL-zege? "Onze kansen? kan ik moeilijk inschatten, want eerlijk gezegd volg ik het Engelse voetbal niet zo. Neen, ik ken de zwaktes van United niet, maar dat is geen minachting. Ik ben gewoon zo'n speler die niet naar de tegenstander kijkt en vooral op de eigen ploeg concentreert", aldus de Argentijn.

De wedstrijd is vanavond ook bij ons live te volgen vanaf 20.45 uur...

Wat denkt Bwin over de match?

Barcelona is favoriet. Een gokje op Manchester United daarentegen zal u iets meer opleveren. U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website.

Steekt Barcelona de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 292.5 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van United wint u 525 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties