Xavi: "We willen altijd maar meer"

Xavi: "We willen altijd maar meer"
Foto: © SC

Met Zwitserse precisie en Spaanse grinta leidde Xavi het middenveld van Barcelona. Ook hij zag dat Barcelona een dijk van een wedstrijd speelde, terwijl de druk toch enorm moet geweest zijn.

"We hebben gespeeld volgens de Barça-filosofie en waren veel sterker dan Manchester", analyseerde Xavi. "We hebben zeer goed gespeeld. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik bij dit team mag spelen. Barelona is de ploeg van mijn leven."

"De mensen mogen trots zijn op ons, want dit is toch geschiedenis dat we schrijven", vond de metronoom van het middenveld. "Het is misschien iets voor geschiedschrijvers wat we allemaal presteerden, maar voor ons was het gewoon genieten op het veld. Onder Guardiola pakken we twee CL's in drie jaar. Eén woord: ongelooflijk! We willen altijd meer, maar we moeten realistisch blijven en genieten van deze unieke momenten. Dit is voor al onze fans, ook zij die thuisbleven, aan die in Spanje, Europa en de rest van de wereld."

"Dit was genieten op het veld. We hadden enorm veel balbezit en vonden de open ruimte heel makkelijk. De eerste tien minuten hadden we het iets moeilijker, maar daarna namen we de controle over."

Na de wedstrijd mocht Eric Abidal de Beker met de grote oren als eerste de lucht insteken. "De hele groep gunde het hem. De beslissing kwam van Guardiola en de kapiteins. Dit moest zijn moment worden, want hij is het die een ziekte overwon en vandaag probleemloos 9km afloopt."

Door Manuel Gonzalez

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties