Vazquez: "Ik ben een type-Iniesta"

Steurbaut Kersten
| 120 reacties
Vazquez: "Ik ben een type-Iniesta"
Foto: © SC

Victor Vazquez is een van de zes aanwinsten van Club Brugge. De 24- jarige middenvelder van Barcelona B zakt met grote ambities naar het Jan Breydelstadion af. “Ik kan de beste van België worden.”

Vazquez speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor Barcelona B en kende een lastig afscheid. “Toen ik van het veld stapte, gaf dat een héél vreemd gevoel. Ik heb hier veertien jaar gevoetbald. Het doet pijn dat ik nu alles moet achterlaten.”

Maar Vazquez trekt met de glimlach richting Brugge. “Ik geloof in hun project. Het bestuur is ambitieus. In het eerste seizoen wil meestrijden voor de titel en een goede beurt maken in de Europa League. Het seizoen erna wil ik meespelen in de Champions League.”

In de jeugd speelde Vazquez nog aan de zijde van Lionel Messi. Hij omschrijft zichzelf als een kapitein op het veld. “Iemand die zijn ploegmaats graag stuurt en die ervan houdt om de lijnen uit te zetten. Ik blijf knokken voor de ploeg. Zowel aanvallend als verdedigend. Noem me maar een type-Iniesta maar dan een paar trapjes lager.”

“Ik droom ervan om de beste voetballer van België te worden en ik geloof dat het mogelijk is. Als ik hard werk, lukt dat zeker. En de Gouden Schoen? Wel, die kan ik winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties