Kompany: "Met 30.000 man naar Duitsland"

Kompany: "Met 30.000 man naar Duitsland"
Foto: © SC

Vincent Kompany temperde de ontgoocheling na de wedstrijd. "Ik ben fier met deze groep te hebben gespeeld en wie weet is onze kans nog niet voorbij", bleef de 'routinier' positief.

Kompany had ook wel het gevoel dat er meer inzat. "Het resultaat is minder dan we gehoopt hadden en eigenlijk hadden we deze wedstrijd altijd moeten winnen. We hebben een groot aantal kansen bij elkaar gevoetbald en ik kan me niet herinneren dat zij meer dan die ene kans hebben gekregen. Die penalty? Ik heb er niet te lang bij stilgestaan. Ik heb gezegd dat we moesten doorduwen en dat we nog wel kansen zouden krijgen. En die kregen we ook. Spijtig genoeg werkten we niet goed genoeg af."

Wel lijkt het EK 2012 weer een stuk moeilijker geworden. "Het spijtige is dat Turkije het nu weer in eigen handen heeft. Maar ik ben ook zeker dat we onze twee volgende wedstrijden zullen winnen en dan met 30.000 supporters naar Duitsland zullen trekken."

"Niemand in deze groep is sterker dan wij"
"Turkije kan nog punten laten liggen in Oostenrijk en thuis tegen Duitsland. Ik heb in deze groep geen enkele ploeg gezien die sterker was dan wij, ook Duitsland niet. Waarom zouden we tegen hen geen drie punten kunnen pakken?"

Kompany ziet het EK dus nog steeds zitten, maar verliest ook het WK 2014 niet uit het oog. "In 2014 zullen we nog veel sterker zijn. Dat dit een gemiste kans is? Tuurlijk, maar we zijn een heel jonge groep hé. Ik ben met mijn 25 één van de veteranen van de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties