Zulte Waregem heeft nieuwe mental coach

Bart De Wilde
| 9 reacties
Zulte Waregem heeft nieuwe mental coach
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft de staf versterkt met een mental coach. Eva Maenhout zal vanaf volgende seizoen de speler mee begeleiden.

Eva Maenhout werkt ook samen met de nationale jeugdploegen voetbal U16 tot U19, het GOLD Swimming team en verschillende individuele topsporters en beloftevolle jongeren en kan dus mooie adelbrieven voorleggen.

“Dankzij mijn ervaring bij het begeleiden van teams en managers in de bedrijfswereld heb ik enkele jaren terug de stap kunnen zetten naar de mental coaching van topsporters", verklaart Maenhout. "Van een mental coach wordt verlangd dat hij of zij de combinatie maakt tussen een resultaatgerichte aanpak en het versterken van mentale vaardigheden zoals concentratie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. 

"Mijn eerste taak zal bestaan uit een mentale analyse te maken van de spelers, hun sterktes en zwaktes te ontleden aan de hand van observaties tijdens trainingen en wedstrijden, gesprekken en vragenlijsten", blikt de mental coach vooruit. "Op die manier weet je welk vlees je in de kuip hebt, wat de valkuilen zijn en hoe je daarop kan inspelen. Al die gegevens moeten een extra bron van informatie zijn voor de coach in zijn aanpak van de spelers.”
 
“Het klopt dat een mental coach binnen het voetbal soms enkele drempels moet nemen. Maar als je de spelers de concrete voordelen ervan uitlegt, en hen bruikbare tips kan meegeven waardoor zij beter kunnen focussen, zich opnieuw opladen na frustratie, meer zelfvertrouwen opbouwen of efficiënter communiceren, merk je dat die vooroordelen, zeker bij gedreven spelers, snel wegebben. Ik zal ook rekening moeten houden met de verschillende culturen en nationaliteiten", besluit Maenhout.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties