Scifo: "Mijn profiel past bij Auxerre"

Fabian Morren
| 1 reacties
Scifo: "Mijn profiel past bij Auxerre"
Foto: © SC

Enzo Scifo is de voornaaamste kandidaat om coach te worden bij Auxerre. De club van de legendarische Guy Roux eindigde het voorbije seizoen als negende in de Ligue 1.

"Ik kreeg twee dagen geleden een telefoontje met de vraag of ik gemotiveerd was om voor Auxerre te werken", vertelt Scifo. "We hebben nog een drietal keer contact gehad, maar ze hebben mij gevraagd om geduld te hebben omdat ze binnen de club bezig zijn met enkele veranderingen in het directiecomité.

Scifo wacht al sinds 2009 op een nieuwe club. "Als je in eigen land geen kansen meer krijgt, dan moet je je geluk elders gaan zoeken. Mijn ambitie is om opnieuw als trainer aan de slag te gaan en als dit in Frankijk kan, zoveel te beter. Ik heb de Franse competitie met bijzondere aandacht gevolgd en krijg daar ook de nodige erkenning."

"Ik ken het bestuur van Auxerre heel goed, want we onderhouden nog steeds vriendschappelijke contacten", aldus de oud-international in GvA. "Het beleid dat Auxerre al jaren uitstippelt is mij ook niet vreemd. Een aanpassingsperiode zal ik niet nodig hebben. Mijn profiel stemt overeen met wat de club in een trainer zoekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties