Positieve dopingtest Mexicaanse spelers door vleesindustrie

Melissa Maes
| 5 reacties
Positieve dopingtest Mexicaanse spelers door vleesindustrie
Foto: © SC

De vijf spelers van het Mexicaanse elftal die betrapt zijn op het gebruik van verboden middelen, maken zich geen zorgen over een mogelijke straf. Gesteund door de nationale voetbalbond gaan ze er vanuit, dat de positieve dopingtest niet uitmondt in een schorsing.

Bij een controle op 21 mei werd in de urine Antonio Naelson, Edgar Dueñas, Christian Bermúdez, Guillermo Ochoa en Francisco Rodríguez sporen van clenbuterol aangetroffen. Daarop werden allen, in afwachting van de contra-expertise, met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld.

De vleesindustrie in Mexico maakt geregeld (illegaal) gebruik van clenbuterol, dat de spiermassa doet toenemen. Een biefstuk nuttigen tijdens een maaltijd kan daardoor eenvoudig leiden tot een positieve test. Het vijftal ziet in dit gegeven een aanknopingspunt het incident zonder kleerscheuren te overleven.

“Het is triest dat zulke dingen gebeuren”, zegt doelman Ochoa. “Maar je kan dit middel in elk willekeurig restaurant in elke plaats binnen krijgen. Het is gewoon pech.” De Mexicaanse bond deelt dit standpunt.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties