Interlandcarrière van Ballack is voorbij

Interlandcarrière van Ballack is voorbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Ballack mag zich vanaf nu definitief ex-international noemen. De voormalige aanvoerder werd door bondscoach Joachim Löw op de hoogte gebracht dat hij geen beroep meer zal doen op hem.

Ballack speelde tegen Argentinië dus zijn laatste wedstrijd voor de Mannschaft en komt daarmee uit op 98 interlands. Löw vindt dat het tijd is voor verjonging en in die plannen komt de speler van Bayer Leverkusen niet meer voor. "De afgelopen tijd, waaronder op het WK, is duidelijk geworden dat wij veel talent hebben en dat deze spelers de toekomst hebben", aldus Löw op de website van de FIFA.

"Daarna barstte de discussie over Ballack los. Ik heb laatst nog met hem gesproken per telefoon en natuurlijk hadden we daarvoor ook contact met elkaar. Nu, aan het begin van het nieuwe seizoen met het EK voor de boeg, is de tijd rijp om een standpunt te bepalen."

"In het gesprek kreeg ik de indruk dat Michael begrip voor onze positie had. In het belang van alle partijen hebben wij een eerlijke en duidelijke beslissing genomen. Er is een nieuw tijdperk aangebroken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties