Boi: "Ik heb geen woord uitleg gekregen van Cercle"

Fabian Morren
| 85 reacties
Boi: "Ik heb geen woord uitleg gekregen van Cercle"
Foto: © SC

Na 23 jaar kreeg Frederik Boi te horen dat hij Cercle Brugge mag verlaten. "Het steekt dat niemand van Cercle me dat persoonlijk heeft gezegd", vertelt de 29-jarige rechtsachter, die naar OH Leuven verhuist.

"Ik heb nooit een andere vereniging gekend, want ik sloot als zevenjarige aan bij Cercle en ik ben er altijd blijven voetballen", vertelt Boi in HLN. "Niets liet deze onwaarschijnlijke ommekeer voorspellen. Na afloop van de competitie zei de trainer me nog dat hij in mij 'een belangrijke speler voor het volgende seizoen' zag."

"Veertien dagen later, op 3 juni, belde mijn manager Didier Frenay me op. Hij had een seintje gekregen van Cercle dat hij naar een andere werkgever mocht uitkijken. Ik vind het pijnlijk en weinig beschaafd dat de Cercledirigenten me dat niet persoonlijk hebben gezegd. Ik heb dus nooit een woordje uitleg kunnen vragen en ik ben dat nu ook niet meer van plan."

Boi verhuist nu naar OHL, ook al liep die transfer niet van een leien dakje. "Ik zat dinsdag op een terras in Thionville samen met onder meer Dennis Viane toen Frenay me meldde dat OH Leuven me dolgraag wou inlijven", zegt hij.

"Ik moest me woensdag (eergisteren, red.) al in Leuven aanbieden voor medische tests en ik zou 's avonds voorgesteld worden. Er lag een tweejarig contract klaar en als we in eerste klasse blijven, zou die overeenkomst automatisch verlengd worden."

"Tot bleek dat Cercle nog een afkoopsom voor mij wou. En dat vind ik toch wel heel frappant: Cercle plaatst me via mijn manager zelf bij de aanbiedingen en als er een uitweg gevonden is, wil men nog vlug wat transfergeld innen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties