Vargas bij persvoorstelling: "Anderlecht toonde het meeste inzet"

Vargas bij persvoorstelling: "Anderlecht toonde het meeste inzet"
Foto: © SC

Ronald Vargas werd dinsdagavond voorgesteld als nieuwe speler van Anderlecht. De Venezolaan had al langer een persoonlijk akkoord met de Brusselaars, maar moest lang wachten eer de clubs er onderling uitgeraakten.

Het duurde tot Vargas en zijn entourage dreigden met de wet van '78 vooraleer Club Brugge eieren voor zijn geld koos. In het Jan Breydelstadion wilden ze één van hun betere spelers immers niet naar de concurrentie zien vertrekken en plakten daarom een transferprijs van 5 miljoen euro op zijn hoofd.

"Ik ben heel tevreden dat ik hier eindelijk ben na de moeilijke onderhandelingen met Club Brugge", zei Vargas zelf. "En eigenlijk hadden die onderhandelingen er voor mij niet moeten zijn, want het niveau was beneden alle peil."

Spijtige reactie van supporters
Een transfer naar de aartsrivaal ligt altijd moeilijk. De reactie van de supporters van blauw-zwart liegen er niet om. "Daar ben ik bedroefd om", zuchtte Vargas. "Ik stond de voorbije drie jaar gekend als een heel vriendelijke jongen in Brugge. Ik deed altijd mijn best en gedroeg me correct. Dan vind ik het spijtig als ik haatmails toekrijg. Dat is niet correct."

In een perscommuniqué dat Club Brugge deze namiddag verstuurde, uitte het zijn twijfels over een volledig herstel van de knieblessure van Vargas. Een hypothese die door Anderlecht en Vargas van tafel werd geveegd. "Ik werd geopereerd door één van de beste chirurgen van Europa en die stelde daarna vast dat het zijn beste operatie ooit was: geen ontstekingen, geen wondvocht,... niks. Ik zie het probleem dan ook niet", aldus Vargas nog.

"Anderlecht is grote club"
Maar waarom nu de keuze voor Anderlecht terwijl er interesse was uit Rusland (en Turkije en Portugal) waar hij stukken meer kon verdienen. "Ik heb altijd geweten dat Anderlecht een grote club is. Toen het duidelijk werd dat ik geen toekomst had in Brugge heeft Anderlecht de meeste inzet getoond om mij te halen. Dat is een groot teken van respect."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties