Defourny: "Lyon wou me absoluut niet verkopen"

Dirk Pieters
| 46 reacties
Defourny: "Lyon wou me absoluut niet verkopen"
Foto: © SC

Antwerp wist dit weekend een nieuwe transfer te strikken. De jonge Belgische doelman Theo Defourny ondertekende een contract voor één seizoen op uitleenbasis bij Antwerp.

Voetbalkrant.com wist de doelman al meteen te strikken voor zijn eerste interview sinds zijn komst naar België. 

De mensen zullen jou van naam niet kennen. Kan je wat vertellen over jou prille carrière?

"Ik ben op mijn twaalfde bij Olympique Lyonnais terecht gekomen en lig nu nog steeds onder contract bij de Franse topclub. Eigenlijk kan je stellen dat ik nooit een andere club heb gehad. Tot op de dag van vandaag speelde ik voor Lyon. Afgelopen seizoen speelde ik zelfs kampioen met de reserven van Lyon. Ik werd ook al eens geselecteerd voor de nationale jeugdploegen van België. De club wil me absoluut niet verkopen en afgelopen vrijdag ondertekende ik zelfs een nieuw contract."

Hoe kom je dan eigenlijk bij Antwerp terecht?

"Antwerp nam contact op met Lyon en liet weten dat het nog op zoek was naar een nieuwe doelman voor het volgende seizoen. Het bestuur liet weten dat het wel wou meewerken aan een transfer op uitleenbasis en zo kwamen beide clubs tot een akkoord."

Wat zijn je verwachtingen voor het volgende seizoen in de Belgische competitie?

Voor mij is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk wedstrijden kan spelen. Ik kom nu bij een club terecht met heel veel ambitie. Een club die wil strijden om te promoveren naar eerste klasse spreekt altijd aan bij elke speler. Ik hoorde al enorm veel over de supporters hier en ook het bestuur liet merken welke richting ze willen uitgaan met de club. Dan is de keuze rap gemaakt. Natuurlijk is het belangrijk dat ik me kan bewijzen in België en zo misschien opnieuw worden opgeroepen voor de nationale ploeg. Ik ben nog steeds Belg en natuurlijk doet het deugd om hier mijn kans te krijgen. Ook voor mijn ouders was deze beslissing een logische zaak."

Clubs zoals Manchester United hadden interesse in je, maar het kwam nooit tot een akkoord?

Ik liep inderdaad eerder al eens stage bij Manchester United en dat was natuurlijk een unieke ervaring, maar Claude Puel wou me absoluut niet laten gaan. Er was sprake van een transferbedrag van meer dan één miljoen euro, maar toch moest ik bij Lyon blijven. Ik moet me dit seizoen opnieuw bewijzen en de club gaat me van dichtbij blijven volgen. Het is nu aan mij om me te tonen."

Bedankt voor het interview en veel succes dit seizoen.

"Graag gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties