Van Geneugden: "Hebben de wapens voor het behoud"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Van Geneugden: "Hebben de wapens voor het behoud"
Foto: © SC

Met OH Leuven heeft de stad van Louis Tobback voor het eerst in meer dan een halve eeuw nog eens een voetbalclub op het hoogste niveau. Voor trainer Ronny Van Geneugden is het behoud in eerste klasse de opdracht.

Van Geneugden loodste de club vorig jaar naar de titel in tweede. “Je merkt aan de spelers die er vorig jaar al waren dat ze zich willen tonen in eerste”, zegt de Limburger aan de VRT.

Met Patrick Amoah, Thomas Azevedo, Emmerik De Vriese, Kevin Roelandts, Jorn Vermeulen, Christophe Diandy en Frederik Boi haalde OH Leuven al zeven nieuwkomers. “En de jongens die we haalden, zijn er ook met een eergevoel. Ze hebben iets te bewijzen tegenover zichzelf of hun oude club”, klinkt Van Geneugden optimistisch.

“Er zit echt veel drive in deze groep. Onze kleedkamermentaliteit zat goed in tweede en daar moeten we op voortbouwen. Ik denk dat we de wapens hebben voor het behoud, maar wil er voorin zeker nog iemand bij en daar wordt ook werk van gemaakt. Ook een extra verdediger en keeper zijn nog welkom.”

OH Leuven opent de competitie met een topaffiche tegen Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties