Beerschot: tabula rasa

Fabian Morren
| 46 reacties
Beerschot: tabula rasa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie komend seizoen op het Kiel komt, zal zijn ogen opentrekken. Onder de leiding van managing director Patrick Vanoppen onderging Beerschot een complete tabula rasa. Benieuwd of dat ook sportieve resultaten zal opleveren.

Het is al ruim anderhalf jaar geleden dat ze op het Kiel nog eens carnaval mochten vieren. Beerschot, toen nog Germinal Beerschot, ging de winterstop van het seizoen 2009-2010 als nummer drie in het klassement in. Wat daarna volgde was een aaneenschakeling van teleurstellingen.

De machtsgreep van projectontwikkelaar Patrick Vanoppen luidde een nieuwe periode in. Zowat alles, op de tribunes van het Olympisch Stadion na, werd met de grond gelijkgemaakt: een bijna volledig nieuw bestuur, een nieuw logo, een nieuwe clubnaam en dertien (toeval?) nieuwe spelers. Trainer Jacky Mathijssen mocht aanblijven.

“The Bear is back”, kirde Vanoppen met plezier. De nieuwe sterke man op het Kiel heeft alvast de supporters terug aan zijn zijde gekregen, iets wat bij de groep rond Jos Verhaegen onmogelijk was geworden.

De verkleedpartij van Vanoppen op de Grote Markt in Antwerpen – in een paars berenpak overhandigde hij het nieuwe logo aan burgemeester Patrick Janssen – zorgde al voor een mini- carnaval. Doel is om die lijn door te trekken aan de VIIde Olympiadelaan. Een nieuwe strijd tegen de degradatie moet absoluut vermeden worden.

Met Peter Van der Heyden en Hernan Losada haalde Vanoppen twee grote namen met ervaring binnen. Vooral de transfer van de Argentijnse spelmaker deed de paars-witte supporters dansen op de banken. Hij moet er mee voor zorgen dat Ibrahima Sidibé zijn niveau uit het eerste seizoen bij STVV terugvindt en samen met de Israëliër Roy Dayan voor doelpunten zorgt.

De jonge IJslander Jon Gudni Fjoluson is een grote belofte in eigen land en moet centraal achterin voor meer concurrentie zorgen. De Zuid-Afrikanen Sive Pekezela en Lindani Ntamo hebben nog een aanpassingsperiode nodig en lijken de eerste maanden nog te licht voor de Belgische competitie.

Wat Sani Kaita en Trésor Diowo kunnen brengen, valt nog af te wachten. David Iboma, Conor Laerenbergh, Domine Luyckx en Dries Wuytens lijken aankopen voor de toekomst.

Exit Rits
Aan de uitgang zag Beerschot de broertjes Monteyne (Roda JC en Bergen) vertekken, Daniel Cruz kreeg geen nieuw contract en Philippe Clement begon aan zijn voetbalpensioen. Alleen de transfer van Mats Rits zullen ze zich op het Kiel mogelijk beklagen. De jonge middenvelder maakte tijdens zijn eerste weken bij Ajax meteen een goede indruk.

Onze prognose: 11e

Geschreven door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties