Timmermans: "Er kan nog iets bijkomen"

Timmermans: "Er kan nog iets bijkomen"
Foto: © SC

KV Mechelen miste vorig seizoen op een haartje na play-off I. In de nacompetitie van play-off II zakte de ploeg helemaal weg. Dit seizoen werd de ploeg vooral aanvallend en technisch versterkt, maar de ambities van voorzitter Johan Timmermans blijven bescheiden.

"Dat is geen gebrek aan ambitie, maar je plaats kennen", vertelt Timmermans aan Voetbalkrant.com. "Pas op, als we de kans krijgen om PO I te spelen, zullen we die zeker niet laten liggen. Maar normaal gezien zijn die plaatsjes weggelegd voor andere ploegen. Maar je weet echter maar nooit. Tussen plaats 12 en 8 zou normaal zijn voor ons."

De ontgoocheling vorig seizoen loog er niet om. Voor het tweede jaar op rij greep Malinwa nipt naast nog tien wedstrijden tegen de topploegen. "Daarom heb ik ook gezegd dat ik liever negende of tiende zou worden. Zevende is zoals tweede worden in de Tour de France. Net niet het hoogste gehaald hebben."

Gecharmeerd door Servische spits
De ploeg werd aanvallend versterkt met aanwinsten als Jaime Ruiz en Kevin Vandenbergh. "Een type Vandenbergh hadden we vorig seizoen niet in onze kern, een echte afwerker. We hadden met Destorme en Gorius wel aanvallend ingestelde spelers, maar geen echte goaltjesdief. Met Ruiz hebben we een risico genomen, maar als hij weer het niveau kan halen van zijn beste jaar bij Westerlo zullen we nog mooie dingen van hem zien. En we hebben ook nog een Servische spits (Milan Bojovic, nvdr.) op proef. De trainersstaf is door hem gecharmeerd en als alles goed loopt zullen we hem ook nog aantrekken."

"Ik denk dat we sterker uit deze zomer gekomen zijn. Met Cordaro hebben we ook een technisch begaafde speler er bij. We hebben nagenoeg heel onze kern kunnen behouden op uitzondering van Yoni Buyens. Zijn plaats kan perfect opgevangen worden door de mensen die we in onze kern hebben. En ik sluit ook niet uit dat er de volgende weken nog iets bijkomt. Als er zich een opportuniteit voordoet, zullen we die zeker niet laten liggen."

Wanneer zal Johan Timmermans nu een tevreden voorzitter zijn na het seizoen? "Als we een rustig seizoen draaien met af en toe een uitschieter tegen de topclubs. En een mooi bekerparkoers kunnen afleggen. Dat is heel belangrijk voor ons, want KV Mechelen is een club die zich kan opladen voor één wedstrijd en onze supporters verwachten dat ook van ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties