Club kent weinig moeite met stug Qarabag

Nico Wieme
| 105 reacties
Club kent weinig moeite met stug Qarabag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft zijn eerste echt test goed doorstaan. Blauw-zwart won zijn heenmatch in de derde voorronde van de Europa League met 4-1 en mag al denken aan de volgende ronde. Qarabag verdedigde stug en kwam even terug in de match, maar Donk en Dirar diepten de kloof voldoende uit.

Adrie Koster had voor het eerste duel met inzet geen verrassingen in petto. De verwachte elf verschenen dan ook aan de aftrap, dat betekent met de herstelde Nabil Dirar en Ryan Donk.

Club eiste meteen de bal op en die aanpak resulteerde al vrij vroeg in een doelpunt. Vadis Odjidja stuurde Carl Hoefkens diep op rechts. De rechtsachter vond in de zestien Björn Vleminckx die na een perfecte controle in de draai onhoudbaar binnenknalde. De ex-topschutter bleef ook daarna voor de meeste dreiging zorgen, maar Bojan Pavlovic verhinderde enkele keren een dubbele voorsprong.

Kat en muis

De thuisploeg domineerde de partij, maar moest toch opletten voor de gevaarlijke tegenprikken van de Azeri’s. Admir Teli kopte een vrijschop staalhard naast en even later moest Niki Zimling redding brengen op de lijn. Het tempo zakte en daardoor kreeg Qarabag wat meer ademruimte. Hoefkens moest nog eens alles uit de kast halen om Rauf Aliyev het scoren te beletten.

Met veel drang naar voor begon Club de tweede helft zoals de eerste. Donk kopte meteen een torenhoge kans onbegrijpelijk over. Luttele tellen later geraakte Vleminckx net niet voldoende door een bos bezoekende benen. De thuisploeg claimde een strafschop na een haakfout op Lior Refaelov, maar ref Arnold Hunter ging er niet op in.

Simpele tegentreffer

Het was uitstel van executie voor Qarabag, want op de 54ste minuut demonstreerde Victor Vazquez zijn gave traptechniek met een schitterende plaatsbal in de verste hoek. Club leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar schrok toch lelijk op toen een voorzet-schot van Afran Ismaylov de lat scheerde. De thuisploeg had verwittigd moeten zijn, maar dat bleek niet het geval. Donk en Fredrik Stenman lieten zich knullig uitschakelen, waarna Aliyev geen moeite had om oog in oog met Colin Coosemans de aansluitingstreffer te netten.

De tegentreffer bezorgde blauw-zwart een koude douche. De Bruggelingen hadden het even moeilijk en verloren hun grip op de match. Toch flikkerde de 3-1 een tiental minuten later op het bord. Vleminckx probeerde het met een enorme inworp en Donk buffelde die ‘voorzet’ loeihard tegen de netten. Hoefkens lukte zelfs een vierde treffer, maar de lijnrechter had voorafgaandelijk buitenspel van Vleminckx gezien.

De 4-1 kwam er uiteindelijk toch. Stenman zette van op links gepast voor. Vleminckx en zijn belager gingen aan de doelmond beiden tegen de vlakte, maar aan de tweede paal scoorde Nabil Dirar met een heerlijke stiftbal. Zo lijkt Club na de heenmatch zijn ticket voor de volgende ronde al op zak te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties