Amoah: "Nadenken? Nee, instinct"

Amoah: "Nadenken? Nee, instinct"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Amoah heeft zijn reputatie in zijn eerste match in eerste klasse meteen waar gemaakt. De goaltjesdief scoorde zijn eerste goal, meteen goed voor de eerste zege van OHL in eerste.

En wat voor een goal! Niet veel spitsen in België zouden een lange bal op die manier kunnen afwerken. "Ik hoop dat de mensen me nu wat beter kennen", lachte Amoah na de wedstrijd. "Ik voelde direct dat het goed zat. Nee, nadenken was er niet bij. Hoe noem je zoiets? Ja, instinct."

"Ik wist dat er ruimte ging komen in de rug van de verdediging. De coach had me ook opgedragen om daar in te duiken. Of ik ontgoocheld was dat ik niet mocht starten? Zeker niet. Dit is mijn eerste jaar op dit niveau. Ik had niets anders verwacht."

Toch heeft de Zweedse aanvaller zeker geen angst om te falen. "Ik heb een aantal doelpunten vooropgesteld dat ik wil maken. Nee, dat blijft nu nog geheim. Op het einde van het seizoen vertel ik het wel. Daarbij, scoren blijft scoren. In welke afdeling ook", aldus de man die er vorig seizoen 27 inlapte bij WS Woluwe. "Als ik die bal krijg en dat doel zie, doe ik mijn ding."

Maar wat een eerste wedstrijd voor Leuven. Winnen tegen één van de titelpretendenten. "We zijn eerste in het klassement hé", schaterde Amoah. "We moeten zo veel mogelijk punten pakken en dan zien we wel waar we eindigen. Maar je hebt gezien dat er potentieel in deze groep zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties