Antwerp wint op eigen veld van Getafe

Dirk Pieters
| 91 reacties
Antwerp wint op eigen veld van Getafe
Foto: © SC

Antwerp speelde vrijdagavond zijn tweede vriendschappelijke thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De oudste club van het land kon nu wel winnen. Het versloeg Getafe met 3-1.

Antwerp begon de wedstrijd met opnieuw twee testers op het veld. Zowel Dosunmu en Ionesku kregen opnieuw de kans om zich te bewijzen. Het ambitieuze Getafe trad aan zonder enkele basisspelers, maar bracht toch een degelijk elftal tussen de lijnen. 

De bezoekers begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en Antwerp moest het spel ondergaan. Het was doelman Defourny die de thuisclub in de wedstrijd hield in de beginfase. Ook Antwerp kon dreigen via Oris, maar zijn vrije trap werd gestopt door de Spaanse doelman. Put had meer geluk en deed even later wel de netten trillen; 1-0. Getafe was niet van slag en reageerde meteen, maar het vond eerste Defourny op zijn weg en even later ook de paal. Het vizier van Dosunmu was duidelijk scherper. De Nigeriaan maakte een aanval mooi af en zo stond de 2-0 op het bord. Even later was het spelletje van de aanvaller voorbij. De spits liet zich dom vangen en mocht met rood gaan douchen.

Ondanks de man minder ging Antwerp op zoek naar een derde doelpunt en dat kwam er al snel. Het was Oris die de thuisclub op 3-0 bracht. Vier minuten later konden de bezoekers dan toch tegenprikken wanneer Phibel een vrije trap met het hoofd voorbij zijn eigen doelman kopte en dat was meteen ook de eindstand in een aangenaam vriendschappelijk duel. In de slotfase moest ook Getafe het met tien stellen na rood van verdediger Garcia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties