Wigan: een degradatiekandidaat?

Kevin Pieters
| 5 reacties
Wigan: een degradatiekandidaat?

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Wigan Atlethic FC onder de loep.

Korte voorstelling 

Wigan Atlethic of kortweg Wigan, is sinds de promotie in 2005 een vaste waarde aan het worden in de Premier League. Onder leiding van Roberto Martinez kende Wigan vorig seizoen een lastig jaar, want de degradatie werd maar net vermeden. Het DW Stadium is de thuisbasis van de Engelse club en biedt plaats aan zo'n 25.000 supporters. Wigan is de jongste club uit de Premier League. Het werd opgericht in 1932. Bolton Wanderers wordt beschouwd als grootste rivaal en de supporterskern van Wigan heeft de bijnaam 'pie eaters' of 'pies' en refereert naar de periode van de mijnwerkers in Wigan. Op Europees niveau is Wigan een onbekende club. 

Spelers 

Vorig seizoen werd doelman Ali Al Habsi uitgeroepen tot beste speler van Wigan. Hij werd eigenlijk geleend van de rivaal uit Bolton en zag deze zomer een transfer naar Wigan wel zitten. De club trok hem aan voor bijna 4,5 miljoen euro. De Schot Gary Caldwell is de aanvoerder en de Colombiaanse spits Hugo Rodallega was vorig seizoen goed voor 10 doelpunten.

Transfers

Ongetwijfeld is het vertrek van Charles N'Zogbia naar Aston Villa het grootste verlies voor Wigan. Als middenvelder was de Fransman goed voor 9 doelpunten in de competitie. Tom Cleverley keert terug naar Man Utd na een uitleenbeurt van een jaar. Het vastleggen van doelman Al Habsi en de terukeer van Mauri Boselli, die in januari vertrok naar Genoa, zijn voorlopig de meest interessante transfers. De vervanging van N'Zogbia zal niet zomaar kunnen worden opgevangen. Dat weet trainer Martinez ook.

Verwachtingen

Wigan zou dit jaar wel eens tot de mogelijke degradatiekandidaten kunnen behoren. In de voorbereiding treft Wigan naast Villarreal geen echt zware ploegen. Deze galawedstrijd staat geprogrammeerd op 7 augustus. De laatste drie voorbereidingswedstrijden liet Wigan een zeer matige indruk. Winst tegen Ostersunds (2-1), verlies tegen Boston Utd (2-1) en een gelijkspel tegen Al Ain (0-0). Zowel aanvallend als op het middenveld lijkt de kloof met de concurrenten groot te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties