Windeke knikkert Opstal uit de Beker

Gentil Dossche
| 3 reacties

De Cofidis Cup zit er voor de thuisploeg al op na amper één wedstrijd en dat had het aan zichzelf te danken. Gebrek aan samenhang en creativiteit zorgden er voor dat de complexloze bezoekers aan het langste eind trokken.

Opstal zorgde voor het eerste initiatief maar een kopbal van Munaron op een verre inworp ging naast de kruising (5’). Aan het kwartier kopte De Maeyer een hoekschop over. Windeke ving de thuisploeg goed op en zocht de counter. Een verre knal van Dierickx ging naast de verste paal (28’). De thuisploeg kreeg een nieuwe waarschuwing maar De Batselier kon een deviatie van De Vos nog net wegwerken (30’). Opstal reageerde via de vrijgespeelde Charifi maar die geraakte niet voorbij De Keukelaere (32’). Met de vingertoppen kon de bezoekende portier een plaatsbal van Harnie op de doellijn doen afwijken (36’). De thuisploeg voerde de druk op en dat loonde toen Saerens een voorzet van Munaron in de benedenhoek kopte (38’). Binnen de minuut was alles te herdoen. Kapitein Dierickx nam de thuisdefensie in snelheid en vlamde de bal in de verste hoek (39’). Op slag van rust kregen de bezoekers een koude douche toen Ver Elst een te korte terugspeelbal onderschepte en de klus kalm afmaakte.

Een te onzuiver acterend Opstal dacht na de rust waarschijnlijk de schaapjes op het droge te hebben. De match viel stil, al moest De Keukelaere attent zijn op een plaatsbal van Charifi. Aan het uur kapte Dierickx zich mooi vrij na een hoekschop en opnieuw hingen de bordjes gelijk. De thuisploeg reageerde via Ver Elst maar De Smedt kon het schot doen afwijken (61’). Bangura ontfutselde de bal en De Batselier moest in de voeten van Dierickx (64’). Opstal bakte er niets meer van en toen Dierickx de verdediging opnieuw in de luren legde dropte hij zijn hattrick over de grijparmen van de thuisportier (71’). Invaller Walraeve verlengde een counter nipt over de kruising (84’). Kort voor het einde hing de gelijkmaker in de lucht maar de liftbal van Meert werd van de lijn gehaald. Windeke counterde onmiddellijk en Bart Dierickx poeierde zijn 4de van de avond tegen de touwen.

Opstal: De Batselier, Deleau (46’ Ecker), De Maeyer, Munaron, Ver Elst (65’ Mertens), Haegeman (12’ Charifi), El Boudati, Meert, Harnie, Saerens, Van Hoomissen

Windeke: De Keukelaere, De Smedt, Fiens, Rogiers, Smekens (80’ Lemmens), Callaert, Remon (46’ Walraeve), De Vos, Van de Sijpe (46’ Bangura), Van Peteghem, Dierickx

Doelpunten:38’ Saerens 1-0; 39’ Dierickx 1-1; 45’ Ver Elst 2-1; 59’, 71’ en 87’ Dierickx 2-2, 2-3 en 2-4

Kaarten: geel: De Smedt, Van Peteghem