Rapide Lebbeke bekert verder na winst tegen Daknam

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke bekert verder na winst tegen Daknam
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een moedig strijdende Daknam bleek niet opgewassen tegen een vlot draaiende Rapide. Slechts even konden de bezoekers een dubbele achterstand milderen maar meer zat er niet in.

Van bij de aftrap nam de thuisploeg het heft in handen maar echte kansen werden voorlopig niet afgedwongen. Pas toen Kevin Kesteleyn plat moest op een schot van de doorgebroken Ben Omar drukte Rapide door (22’). Soufiane Zahriou zette de handen van Philippe Van Driessche onder stoom (23’). Even later verlengde Jeroen Scheerlinckx een vrije trap van Peter De Pauw tegen de touwen. De bezoekers waren van slag en Lendert Putteman dropte een voorzet in één tijd in de winkelhaak. Euforie bij het thuispubliek maar Daknam reageerde direct. Yves De Wilde trapte een vrijschop naast de muur in de benedenhoek. Rapide dreef het tempo op en Van Driessche had een voetveeg nodig op een poging van Jeroen Scheerlinckx (37’). De bezoekers kregen een nieuwe opdoffer te verwerken toen Bogaert een voorzet op het lichaam kreeg en zijn eigen doelman versloeg. Op slag van rust omspeelde Zahriou de bezoekende goalie maar Mannaert kon op de lijn wegwerken.

Ook na de koffie bleef Rapide een versnelling hoger spelen maar kende pech. Eerst devieerde Tim Vierbergen de bal op de paal en iets later liftte Putteman een voorzet van dichtbij over (51’). Bram De Roover zette Van Driessche aan het werk en Putteman kreeg onvoldoende controle op een voorzet van Maarten Cooreman (64’). De bezoekers moesten het lot ondergaan en bij zwak ontzetten was De Roover er als de kippen bij om af te werken. Kesteleyn was attent bij een knal van Ouahamdi (71’) maar het doelpunt viel aan de andere kant. Cooreman verlengde het leder onhoudbaar in de verste hoek.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, J. Scheerlinckx, Wauters (60’ Renders), D. Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou, Vierbergen (60’ Cooreman), De Roover, Verhaegen (46’ Heyrman).

FC Daknam: Van Driessche, Verleysen, Mannaert, Verstraeten, Bogaert, Ben Omar (67’ Ouahamdi), Quicki, De Clercq, Van Damme (46’ Bentou), De Wilde (70’ Durinck), Baratier

Doelpunten:25’ J. Scheerlinckx 1-0; 29’ Putteman 2-0; 30’ De Wilde 2-1; 41’ Bogaert (o.g.) 3-1; 69’ De Roover 4-1; 72’ Cooreman 5-1

Kaarten: geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties