Suarez: "Ik zie Jovanovic niet als concurrent"

Suarez: "Ik zie Jovanovic niet als concurrent"
Foto: © SC

Matias Suarez was zonder enige twijfel de beste Anderlecht-speler tegen OH Leuven. De Argentijnse aanvaller krijgt er met Milan Jovanovic een serieuze concurrent bij, maar daar heeft hij weinig moeite mee.

Suarez was ongeveer de enige die op een hoog niveau presteerde in de eerste competitiewedstrijd, maar kon de Brusselaars ook niet voor een verlies behoeden. "Individueel ging het misschien wel goed, maar daar schieten we weinig mee op als het collectief niet draait. Het probleem? Een gebrek aan concentratie bij de tegengoals zou ik wel durven zeggen", aldus Suarez. "Rust is het sleutelwoord nu. We hebben maar één wedstrijd verloren. Er komen er nog 39 andere."

Gezonde strijd
Suarez maakte een hele progressie door. Tijdens de zomermaanden dacht hij nog aan een transfer terwijl hij nu een basisplaats lijkt beet te hebben. Een gesprek met trainer Ariël Jacobs op oefenkamp in Faro verrichtte wonderen. "Dat heeft me echt veel deugd gedaan en ik heb veel opgestoken uit dat gesprek. Het heeft bij mij een déclic veroorzaakt. Een transfer? Mijn zaakwaarnemer heeft nog niets gezegd over interesse en ik zit hier momenteel goed."

De Argentijnse dribbelaar heeft twee lievelingsplaatsen: ofwel links op de flank of net achter een diepe spits. Spijtig genoeg voor hem lijkt de plaats op links al voorbehouden aan Milan Jovanovic. "Ik zie hem echter niet als concurrent. Jovanovic heeft veel kwaliteiten die ons kunnen helpen. Zijn ervaring zal heel belangrijk worden voor ons. Het zal een gezonde strijd worden om in de ploeg te blijven."

Argentinië heeft beste aanvallers
"Ja, ik speel inderdaad liever links dan rechts in de aanval. Waarom? Omdat ik dan naar binnen kan komen en mijn voorzetten vanop links ook beter zijn. De coach beslist echter. Ik train elke dag op 100% en voel me hier steeds beter op mijn gemak. Mentaal zit het allemaal heel goed bij mij momenteel."

Zijn landgenoot Lucas Biglia is net terug komen aansluiten bij de ploeg nadat hij deze zomer de Copa America betwistte met Argentinië. Voor Suarez is een selectie voor de nationale ploeg momenteel echter geen thema. "Biglia is een voorbeeld voor mij. Maar op mijn plaats is het bijna onmogelijk om in de ploeg te komen. Argentinië heeft de beste aanvallers ter wereld en dan wordt het moeilijk."

Vrijdag wacht KV Mechelen. Een match waar winnen al een noodzaak is. "En toch voelen we geen druk. We gaan gewoon proberen een goede wedstrijd te spelen. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties