Wetteren: "Opnieuw redden is de boodschap"

Dirk Pieters
| 1 reacties
Wetteren: "Opnieuw redden is de boodschap"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Onze redactie sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Bart Goossens aan het woord voor Wetteren. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald?

Voor mij persoonlijk was het een raar seizoen aangezien ik pas in oktober tekende. Ik bleef doortrainen tijdens de winterstop en speelde alle wedstrijden in de terugronde. Het objectief van Wetteren was het behoud en daar slaagden we in, maar je voelde toch de druk op het einde van het seizoen. Als je het budget van Wetteren bekijkt is het behoud een hele grote verdienste.

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ?

De voorbereiding verloopt eerder moeizaam. We verloren van Oudenaarde en Hamme. Maar de groep is rijp genoeg om te beseffen dat een voorbereiding relatief is. Opvallend is wel dat we moeizaam scoren dus op dat vlak mag er misschien nog iets bij, indien dat financieel haalbaar is.

Is de ploeg versterkt ten opzichte van vorig seizoen?

Denk dat het kwalitatief ongeveer hetzelfde is gebleven maar nu zijn er meer jonge jongens, een visie die ik wel begrijp.

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen?

Op de eerste vraag kan ik niet antwoorden. Het is aan de nieuwe spelers om te laten zien wat ze waard zijn. Ik denk dat we zowel Sam De Munter (KVO) en Gil Servaes (Woluwe) zullen missen. Zij brachten diepgang in het spel en brachten ook gevaar door hun gestalte.

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen?

Het objectief is hetzelfde als vorig seizoen: het behoud en eventueel de scalp van een aantal topclubs in tweede zoals Antwerp en Charleroi. Zo'n overwinningen zijn ook belangrijk voor de supporters.

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden?

Voor mij is Waasland Beveren de grootste titelkandidaat, omdat ze de basis van vorig jaar behielden en daarenboven nog goede inkopen deden. En de hele rechterkolom zal zoals vorig seizoen moeten knokken voor het behoud.

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen?

Jan De Langhe

Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen?

Ik verwacht veel van een ambitieus Wezet en ook Woluwe kan verrassen denk ik.

Prognose Voetbalkrant.com: 16de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties