Twente op zijn hoede voor Benfica

Maarten Verhoeven
| 5 reacties
Twente op zijn hoede voor Benfica
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twente neemt het dinsdag op tegen Benfica in de laatste voorronde van de Champions League. De hoofdscout van de Tukkers was onder de indruk van de Portugezen.

Evert Bleuming, de hoofdscout van Twente, bekeek de wedstrijd van Benfica tegen Arsenal en analyseerde meerdere DVD's van hun wedstrijden. "Benfica is een aanvallende ploeg die tegen FC Twente gewoon zal vasthouden aan hun eigen basisorganisatie", meldt hij op de clubsite van Twente. Dat betekent een blok van vier achterin, daarvoor een controlerende speler en voorin vijf spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Daar ligt ook de kracht van dit Benfica. Ze hebben veel creativiteit in de ploeg."

Bij die creatieve spelers denkt Bleuming in de eerste plaats aan Aimar en Saviola, maar ook aan onze landgenoot Axel Witsel. Vanop de flanken komt er volgens hem veel dreiging van Gaitan en Nolito. "Voorin staat spits Cardozo uit Paraguay die vorig jaar wel bewezen heeft een doelpuntenmachine te zijn. Dat zijn allemaal spelers om rekening mee te houden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties