Witsel en Benfica houden Twente in bedwang

Fabian Morren
| 28 reacties

Axel Witsel behoudt met Benfica uitzicht op de poulefase van de Champions League. De Portugezen speelden in de heenwedstrijd van de play-offs 2-2 gelijk bij het Nederlandse Twente.

De thuisploeg had welgeteld zes minunten nodig om op voorsprong te komen. Een schot van Luuk De Jong belandde uitstekend in de hoek. De goede start van Twente kende echter geen vervolg. Benfica beschikt over meer technische mogelijkheden dan Twente en bovendien toonden de Portugezen zich snediger in de duels voor rust. Met een knap afstandsschot bracht Cardozo de bezoekers al snel langszij.

Axel Witsel, die in de basis was begonnen, vond gaandeweg beter zijn draai op het middenveld. Dat onderstreepte de Rode Duivel met een knappe assist, die in doel werd verlengd door Nolito. In de tweede helft stelde Twente orde op zaken. De thuisploeg was feller in de duels en kreeg enkele grote kansen. Bryan Ruiz en De Jong lieten de mogelijkheden echter onbenut.

Duwfout
Benfica kwam er steeds zeer snel uit op de counter, maar Cardozo, invaller Saviola en Nolito lieten een derde treffer liggen. Twente maakte in het slotkwartier nog de gelijkmaker. Ruiz maakte voor zijn rake kopbal wel eerst een duidelijke duwfout. Het Portugese protest veranderde niets meer aan de feiten.