Interview Niki Zimling: "Vechten als het voetballend niet lukt"

Tomas Taecke
| 36 reacties
Niki Zimling: "Vechten als het voetballend niet lukt"
Foto: © SC

Net terug uit Georgië staat Niki Zimling onze redactie te woord na de middagtraining. De Deense middenvelder wil vooral de positieve dingen onthouden na de bewogen Oost-Europese trip en blikt vol vertrouwen vooruit op het treffen met Zulte Waregem.

Club Brugge vergat gisteren de klus te klaren en moet bijgevolg geconcentreerd de terugmatch aanvatten wil het zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Van het bittere gelijkspel in Zestafoni wil Zimling vooral de positieve dingen onthouden.

"We scoorden driemaal buitenshuis en voetbalden een uur uitstekend", zegt de kortgeschoren middenvelder. "Na de rust vergaten we de wedstrijden af te maken, we waren niet 'cynisch' genoeg. We wisten dat ze zich zouden optrekken aan een eventueel tegendoelpunt en dat gebeurde ook. De Georgiërs kwamen terug in de wedstrijd en sleepten nog een gelijkspel uit de brand", betreurt Zimling.

Met de gemorste punten op STVV enkele weken terug in het achterhoofd zoekt de Deen een verklaring voor de nieuwe misstap: "Het is belangrijk dat ons team scherper in duel gaat wanneer het voetballend minder loopt", legt Zimling een belangrijk pijnpunt bloot. "We hebben nochtans spelers genoeg om dit te doen. Europees moet je ook enorm geconcentreerd zijn; Zestafoni strafte elk slap moment onverbiddelijk af", aldus Zimling.

Toch is er volgens de Deen geen reden tot paniek: "We hebben een zeer sterke groep met een enorm potentieel. De groep is jong maar heeft een groeimarge. We spelen bij vlagen echt fantastisch voetbal, dat we op termijn 90 minuten lang op de mat moeten brengen. Gelukkig kunnen we daarop werken, het is een proces waarbij we niet teveel stappen mogen overslaan. De vele wedstrijden zorgen ervoor dat er weinig tijd is om na te denken, maar dat we van match naar match kunnen leven", legt Zimling uit.

De Deense stofzuiger stapte moe van het vliegtuig, maar heeft naar eigen zeggen wel frisse benen: "We hadden een uitstekende voorbereiding en zijn fysiek klaar voor de snelle opeenvolging van wedstrijden. Bovendien staan we nog steeds mooi aan de leiding van het klassement. Als we op de juiste manier verder werken, acht ik de kans bestaande dat we het hele seizoen bovenaan staan", rondt Zimling af met een gewaagde voorspelling.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties