Beerschot reageert verontwaardigd op mogelijke straf

Beerschot reageert verontwaardigd op mogelijke straf
Foto: © SC

De Fukushima-zaak dreigt Beerschot zuur op te breken. De club hangt immers een wedstrijd zonder publiek én een boete van 30.000 Zwitserse franken boven het hoofd. Beerschot reageert verontwaardigd.

Het bondsparket eist dat Beerschot een wedstrijd zonder publiek moet spelen en bovendien een boete van 30.000 Zwitserse franken moet betalen. Vrijdag volgt een definitieve uitspraak. Als het van Beerschot afhangt, komt die uitspraak er echter niet. "Onze club bepleit de onontvankelijkheid van de zaak, omwille van het feit dat hoge bondsofficials onmiddellijk na de feiten hun opinie in de media ventileerden. Daardoor is een eerlijke, onpartijdige en onafhankelijke uitspraak niet meer mogelijk."

Beerschot verwijst bovendien naar de spreekkoren richting Stijn Stijnen, die eveneens verwijten naar het hoofd kreeg geslingerd van het Lierse-publiek. ""Fukushima" roepen naar de keeper van de tegenstander werd wel bestraft, het voortdurend roepen van "Stijnen homo" niet, terwijl dat laatste toch een duidelijk geval van homofobie is. Dat is een flagrante inbreuk op het gelijkheidsbeginsel."

Ook de procedure voor het stilleggen van een wedstrijd werd volgens de club geschonden. "Normaal moet vóór dat stilleggen een oproep tot kalmte volgen van de stadionomroeper, maar in dit geval kwam die oproep er pas enkele minuten nadat de scheidsrechter de wedstrijd al had onderbroken. Opmerkelijk is trouwens dat in een document dat de stewards van beide ploegen na de wedstrijd uitwisselden, en dat ondertekend werd door de ordediensten, geen melding wordt gemaakt van incidenten, noch van racistische gezangen of kwetsende spreekkoren."

Beerschot hekelde ook het stigmatiseren van de club als een racistische club. "Nochtans hebben wij vandaag en in het recente verleden onder de noemer "Downtown" heel wat projecten opgestart die ten overvloede het maatschappelijk en anti-racistisch engagement van de club aantonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties