Groep F: Kroatië aan de leiding

Melissa Maes
| 5 reacties
Groep F: Kroatië aan de leiding
Foto: © SC

Kroatië nam het dinsdagavond op tegen Israël. De thuisploeg won met 3-1 en springt zo over Griekenland dat niet verder kwam dan een gelijkspel. Israël maakt geen kans meer om zich te plaatsen.

Kroatië - Israël 3-1
Israël kwam vroeg op voorsprong maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust bracht Benayoun alsnog zijn thuisland op voorsprong.

De tweede helft was nog maar pas op gang of de score was alweer in evenwicht dankzij Modric. Vijf minuten laten pakte Ben Haim een rode kaart waardoor de bezoekers met tien man verder moesten.

De Kroaten zagen hun kans schoon om het laken naar zich toe te trekken. Eerst zorgde Eduardo voor de 2-1, kort daarna zette Jelavic de eindscore op het bord. Kroatië staat nu eerste met negentien punten. Het heeft één punt voorsprong op Griekenland.

Letland - Griekenland 1-1
Griekenland kwam in Letland na twintig minuten met 1-0 achter door een doelpunt van Cauna. Pas zes minuten voor tijd bracht Papadopoulos zijn land op gelijke hoogte, maar een overwinning zat er niet meer in voor de Grieken.

Malta - Georgië 1-1
In het derde duel in deze poule pakte Malta thuis tegen Georgië het eerste punt tijdens deze EK-kwalificatiereeks.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties