Odoi: "Geleerd uit mijn rode kaart(en)"

Odoi: "Geleerd uit mijn rode kaart(en)"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denis Odoi maakte een stormachtige vier maanden mee. Na zijn 'welles-of-nietes' transfer naar Anderlecht werd hij daar onmiddellijk basisspeler, kreeg rood in zijn eerste officiële wedstrijd en werd gebombardeerd tot Rode Duivel. De rechtsachter blijft er zelf echter rustig onder.

Het zit immers in zijn persoonlijkheid om de zaken in zijn juiste perspectief te zetten. Denis Odoi omschrijven? Cool en immer een kwinkslag gereed. Na zijn rode kaart op Leuven kreeg hij drie speeldagen schorsing. In de Europese wedstrijden deed trainer Ariël Jacobs echter altijd beroep op hem. "Ik heb Anderlecht anderhalf miljoen euro gekost. Dat gaan ze toch niet wegsmijten na één wedstrijd", grapte de 23-jarige Leuvenaar.

Rood op Anderlecht
Dat Odoi toch het vertrouwen van Jacobs kreeg in de wedstrijden tegen Bursaspor doet hem toch deugd. "Dat doet inderdaad deugd. Ondanks dat ik geen competitiewedstrijden speelde op dat moment kreeg ik toch de voorkeur. Ik probeer dat vertrouwen niet te schaden. En ik heb ook geleerd uit die fout. Trouwens, ook uit mijn rode kaart vorig seizoen hier op Anderlecht met STVV en de daaropvolgende reactie heb ik lessen getrokken."

"Welke? Die rode kaart op Leuven was volledig onnodig", beseft Odoi nu ook. "Het was heel ver van ons doel en de speler stond met zijn rug naar mij toe. Ik had gewoon achter hem moeten blijven en niet op interceptie proberen te spelen. Dat is een risico dat ik in mijn spel leg en dat ik misschien nog zal doen, maar niet op zo'n moment en op die plaats."

"De eerste wedstrijden na die rode kaart zat de schrik er toch wat in. Ik durfde soms niet volledig door te gaan. Het hielp ook niet dat ik tegen Mechelen al direct een gele kaart kreeg. Nu is dat echter voorbij, ik probeer er niet meer aan te denken."

Rode Duivel
Bij Anderlecht lijkt Odoi de concurrentiestrijd met Marcin Wasilewski voorlopig in zijn voordeel te beslechten. "Maar ik zie Wasyl ook niet echt als concurrent. Ok, we praten niet superveel met elkaar, maar ik probeer een goeie band te hebben met iedereen. Ik heb geen probleem met hem. Of hij dat ook zo ziet? Dat moet je hem vragen (lacht)."

Het gaat snel voor Odoi. Ook de bondscoach merkte hem ondertussen op en haalde hem bij de nationale selectie. Het voordeel van bij Anderlecht te spelen? "Dat weet ik niet. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld in Bursa. Misschien heb ik daar wel laten zien dat ik ook het Europees niveau aankan en heeft de bondscoach me zo opgemerkt."

Blessure door aanpassing aan Adidas
Door een kleine blessure aan de voet speelde hij uit veiligheidsredenen niet mee tegen de VS. "Spijtig, want er waren kansen. Het is een blessure die ik opliep door de verandering van schoenen. Ik verteer de overgang van mijn vorige schoenen (Lotto's, nvdr.) naar de Adidas-schoenen moeilijk. Mijn enkel slaat naar binnen. Een probleem dat ik al lang heb, maar dat erger werd door de aanpassing. We zoeken nu naar oplossingen. Steunzolen zijn een mogelijkheid."

De blessure houdt hem mogelijk nog aan de kant dit weekend tegen Kortrijk terwijl zijn schorsing wel uitgezeten is. "Ik hoop dat ik kan spelen, maar we moeten afwachten. Kortrijk? Ik heb dat altijd een goeie ploeg gevonden, maar ze hebben enkele belangrijke spelers laten vertrekken. Nfor daarentegen is een heel gevaarlijke spits."

Johan Walckiers in Anderlecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties