Reactie François: "Drie punten belangrijk voor matchen tegen Anderlecht en Club"

François: "Drie punten belangrijk voor matchen tegen Anderlecht en Club"
Foto: © SC

Guillaume François mocht na zijn doelpunt en schitterende assist tegen Zulte Waregem gerust één van de uitblinkers genoemd worden bij Beerschot. De flankspeler was zelf ook best tevreden over zijn wedstrijd.

Ook de ploegprestatie deed deugd. "We hebben bij momenten heel goed voetbal gespeeld", aldus François. "Dat Nyoni op het middenveld speelde, heeft daar ook geen kwaad aan gedaan. Met hem erbij heb je meer balvastheid in de ploeg."

"Het is goed dat we hier vandaag de drie punten pakken, want anders stonden we nog steeds op zes punten met matchen tegen Anderlecht en Club Brugge voor de boeg. Dan zouden we direct druk op onze schouders gelegd hebben."

François leverde de assist voor de eerste goal, een schitterende voorzet mag wel gezegd worden. "Sidi had me gezegd de bal aan de eerste paal te geven. Ik zag hem vertrekken en ging mijn man voorbij. De voorzet kwam inderdaad goed aan."

"We hebben het onszelf wel wat moeilijk gemaakt in de tweede helft. Zulte Waregem was niet echt beter dan in de eerste helft, maar wij kropen achteruit. De coach had nochtans gezegd van te blijven voetballen. We hadden die tweede goal ook wat sneller moeten scoren. Maar goed, we wonnen. Na de wedstrijd was het een feestje in de kleedkamer. De voorzitter was heel blij en je weet hoe hij is als hij uitgelaten is (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties