Mannaert: "Spelers boeken vooruitgang op atletisch vlak"

Jelle Vereecke
| 18 reacties
Mannaert: "Spelers boeken vooruitgang op atletisch vlak"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge staat voor het eerst in bijna twee jaar weer eens alleen op kop in de Jupiler Pro League. General manager Vincent Mannaert is tevreden dat de nieuwe aanpak bij blauw-zwart zijn vruchten afwerpt.

"Er is absoluut geen sprake van euforie", tempert Mannaert de feestvreugde in HLN. "Maar we steken niet weg dat we liever daar staan dan dat we moeten achtervolgen. Zeker voor de supporters doet dit eens deugd. Onze hoofddoelstelling blijft om de kloof met de top twee te verkleinen. De jongste jaren was dat verschil te groot."

"We moeten nog groeien, dat is normaal als je elf nieuwe spelers hebt gekocht. Maar de basis staat er wel. Wij geloven dat we de juiste weg zijn ingeslagen. De waarden van het Personal Performance Center tonen aan dat alle spelers op atletisch vlak vooruitgang geboekt hebben."

"Het vetpercentage ligt lager, de snelheid van recuperatie is toegenomen en de spelers kunnen meer kracht ontwikkelen", aldus Mannaert. "De spelers geven ook aan dat ze beter in staat zijn om een match te beslissen en te controleren in vergelijking met vorig jaar. Zoiets motiveert enorm om door te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties