Lukaku is Dembélé de baas na strafschoppen

Fabian Morren
| 31 reacties

Romelu Lukaku is voor het eerst aan de aftrap verschenen bij Chelsea. In de League Cup konden de Blues pas na verlengingen afstand nemen van buur Fulham.

Chelsea-coach André Villas-Boas gunde een aantal spelers rust en daardoor kreeg Lukaku zijn kans van bij de start. De Rode Duivel kreeg enkele kansen, maar kon niet verhinderen dat het na 120 minuten nog 0-0 stond.

Strafschoppen moest de beslissingen brengen en daarin toonde de thuisploeg zich sterker. Zowel de ingevallen Moussa Dembélé als Bryan Ruiz (ex-AA Gent) misten. Lukaku mengde zich niet in de strafschoppenserie.

Marouane Fellaini maakte in de 89ste minuut een achterstand goed tegen West Bromwich Albion. Daardoor kwamen er verlengingen en daarin trok Everton aan het langste eind dankzij een doelpunt van Phil Neville.