Groep B: Rusland naar EK en Ierland speelt barrages

Sam Soetaers
| 4 reacties

Rusland heeft overtuigend gewonnen van Andorra. In een rechtstreeks duel om de barragewedstrijden heeft Ierland gewonnen van Armenië.

Rusland mag zich opmaken voor het EK. De ploeg van Dick Advocaat scoorde zes keer tegen Andorra. Dzagoev (2x), Pavlyuchenko (2x), Arshavin, Glushakov en Berezutski legden de 6-0 eindstand vast.

Ierland mag zich dan weer opmaken voor de barrages. De Ieren wonnen met 2-1 van Armenië. Na 27 minuten spelen moest Armenië verder met tien man wanneer Berezovsky tegen een rode kaart aanliep. Aleksanyan bracht met een own-goal de Ieren op voorsprong. Dunne zorgde na rust voor de 2-0 en Mkhitaryan kon nog wel de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.