Wat staat er nog op het spel bij andere EK-groepen?

Wat staat er nog op het spel bij andere EK-groepen?
Foto: © SC

In Groep A is het nog enorm spannend omdat zowel België als Turkije nog barrages kunnen versieren. Maar ook in de andere groepen staat er nog veel op het spel. Een overzicht.

Groep B
Dick Advocaat is met Rusland zo goed als groepswinnaar. Het speelt vanavond tegen Andorra en één puntje volstaat. Ierland en Armenië vechten onderling voor een barrageplaats, een gelijkspel is voor de Ieren genoeg. Macedonië krijgt Slovakije over de vloer, maar beide landen kunnen niets meer forceren.

Groep C
Italië is met zeven punten voorsprong groepswinnaar. Estland kan zich voor het eerst plaatsen voor een groot toernooi, maar dan moet het hopen dat Slovenië wint van Servië. Estland heeft een punt meer dan Servië, maar het heeft alle EK-kwalificatiematchen al afgerond.

Groep D
Frankrijk en Bosnië-Herzegovina maken vanavond in een onderling duel uit wie rechtstreeks naar het EK gaat. Les Bleus heeft een punt meer en het thuisvoordeel.

Groep E
Vice-wereldkampioen Nederland is al zeker geplaatst voor het EK. Zweden is ook zeker van de play-offs, maar als het Scandinavisch land onze noorderburen klopt, mogen ze als ‘beste tweede’ rechtstreeks naar de eindronde. Winnen ze niet, dan is Zweden afhankelijk van andere uitslagen.

Groep F
In deze groep is nog veel mogelijk, maar Griekenland heeft de beste papieren om groepswinnaar te worden, daarvoor moet het een punt halen tegen Georgië. Kroatië is zeker van de tweede plaats, maar kan nog over de Grieken wippen als het wint van Letland en Griekenland verliest.

Groep G
Engeland is groepswinnaar en Montenegro is zeker van barrages. Bulgarije neemt het nog op tegen Wales en Zwitserland ontvangt Montenegro, maar beide matchen zijn dus zonder inzet.

Groep H
Portugal en Denemarken hebben beide zestien punten. De Denen moeten winnen om zich rechtstreeks te plaatsen, voor de Portugezen volstaat een gelijkspel. Noorwegen kan zich ook nog plaatsen voor barrages, maar dan moet het met hoge cijfers winnen van Cyprus en moet Portugal verliezen.

Groep I
Europees- en wereldkampioen Spanje is groepswinnaar. Schotland kan zich plaatsen voor de barrages, maar dan moet het stunten tegen de Spanjaarden of hetzelfde resultaat behalen als Tsjechië. De laatstgenoemde neemt het tegen Litouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties