Reactie Maes: "Het mag voor Lokeren ook eens meezitten"

Nico Wieme
| 18 reacties
Maes: "Het mag voor Lokeren ook eens meezitten"
Foto: © SC

Lokeren won zijn eerste thuismatch tegen KRC Genk. Peter Maes pareerde meteen de kritiek aan het adres van zijn ploeg. "Heeft Lokeren echt geen scorend vermogen? Bekijk de resultaten van de laatste matchen eens."

Nico Wieme vanuit Lokeren

Peter Maes toonde zich uitermate tevreden met de 3-1-zege van Lokeren tegen de landskampioen, al was de Limburger ook kritisch voor zijn team. "Bij die 0-1 op hoekschop was de concentratie bij ons volledig weg. De eerste 25 minuten speelden wij te passief.  We hadden een moment nodig om weer in de match te komen."

Dat moment kwam er ook na ongeveer veertig minuten. "Eensklaps kwamen we langszij en een minuut later moest Genk met zijn tienen voort. Zulke omstandigheden mogen ook wel eens in ons voordeel zijn. De laatste weken hebben we het geluk te weinig aan onze kant gehad."

Scorend vermogen

De Lokerse coach was aanvankelijk bijzonder te spreken over het spelpeil van zijn troepen na de pauze, maar al snel maakte tevredenheid plaats voor wrevel. "Na een goede start in de tweede helft ging de balsneldheid naar beneden en werden we onrustig. Uiteindelijk hadden we een spelhervatting nodig om de match te beslissen."

Maes veegde meteen ook het verwijt van tafel dat Lokeren geen scorend vermogen heeft. "In de voorbije drie matchen scoorden we acht doelpunten: twee bij KV Mechelen en tweemaal drie tegen Bergen en Genk. Wie durft nu nog te beweren dat Lokeren de goal niet weet staan?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties