Interview Boi: "Wil absoluut winnen van Cercle"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Boi: "Wil absoluut winnen van Cercle"
Foto: © SC

Frederik Boi keert zaterdagavond voor het eerst terug naar Cercle. Geboren en getogen in Brugge, doorliep de rechterflank alle jeugdreeksen tot in het eerste elftal van groen-zwart. Boi was tot deze zomer één van de gezichten waarmee de sympathieke vereniging doorgaans geassocieerd werd.

door Tomas Taecke

'Fredje' Boi staat op het punt zich naar het Leuvense ziekenhuis te begeven wanneer onze redactie hem even halt doet houden. De Bruggeling sukkelt al een tijdje met de bil en wil aan de hand van een echografie te weten komen of hij zaterdag zijn ex-ploegmakkers partij kan geven.

"Ik heb al een dag of vier last," legt Boi uit. "De echo moet duidelijk maken of ik weer aan de slag kan of als er iets ernstigs aan de hand is. "Ik wil volledig fit zijn en niet zoals op Gent na een halfuur spelen weer gewisseld moeten worden", zegt de West-Vlaming over zijn blessure.

Is Leuven je na enkele maanden al bekend?

"Het doet deugd om eens in een andere stad en omgeving te leven. Mijn vriendin studeert in Leuven en samen wonen we in een appartement in de stad. De omstandigheden zijn goed vergelijkbaar met die op Cercle en in Brugge. Veel warme mensen en fans die dicht bij de spelers staan. Nu OHL in eerste speelt is alles ook leuk en gezapig, de mensen die bij de club betrokken zijn, trekken zelden een zuur gezicht".

Kwam je in een toffe spelersgroep terecht?

"Zeker en vast. Er zijn veel jonge, Vlaamse spelers en ook de Walen en buitenlanders liggen fantastisch in de groep. Ze doen ook hard hun best om Nederlands te leren, iets waar de trainer ook achter staat".

Is Ronny Van Geneugden een goede coach?

"Ronny is een uitstekende trainer, echt waar. Niet alleen tactisch maar ook als mens is hij een vakman: wanneer er op training discussie ontstaat of zich een akkefietje voordoet, hamert hij erop dat de groep primeert. Er zijn al enkele spelers die zwaar op hun donder hebben gekregen omdat ze hun eigenbelang boven dat van de groep stelden".

Zaterdag trekt OHL naar Cercle. De match van het jaar voor Frederik Boi?

"Het zou belachelijk zijn als dat niet het geval is. Ik ben als het ware opgegroeid op Olympia (nu Jan Breydel-stadion) en ken er ook iedereen. Hoewel ik me uitstekend in m'n sas voel in Leuven, zullen de mooie jaren bij Cercle mij altijd bijblijven."

Heb je revanchegevoelens?

"Absoluut niet. Ik was dolgelukkig in Brugge en we gingen ook op een nette manier uiteen. Wel wil ik absoluut winnen zaterdag. Als dat niet lukt, dan moet het zijn dat Cercle beter is. Maar als ik speel zal ik er echt wel alles aan doen om Cercle te kloppen".

Mis je Cercle niet een beetje?

"Voetballen voor Cercle mis ik niet. Leuven is een even toffe club waar ik net als in Brugge enorme appreciatie krijg. Ik mis wel de mensen op Cercle: de fans, bestuursleden, spelers en mensen uit de technische staf. Maar spelen, dat mis ik echt niet".

Zaterdag zie je al die mensen eindelijk terug…

"Ik kreeg vandaag al enkele telefoontjes van mensen die me vroegen om eens binnen te springen. Na de match zal ik de trainer vragen of ik in Brugge mag blijven. Het zal mij enorm deugd doen om al die gekenden terug te zien".

Wat maakt Cercle zo bijzonder eigenlijk?

"Glenn De Boeck verbood ons dat te zeggen, maar Cercle is en blijft Cercletje. Het familiale karakter, het gezonde verstand en de bescheidenheid. Zulte Waregem wil het budget verdrievoudigen en schreeuwt dat het op termijn kampioen zal worden: dergelijke uitspraken zul je nooit horen op Cercle. Bij groen-zwart doet iedereen zijn uitstekende best, maar blijft men nuchter en realistisch. De ambitie is er altijd wel, maar Cercle zal zichzelf nooit voorbijlopen. Dat is net de charme van Cercle".

Vind je dat ook terug in Leuven?

"Zoals ik al zei zijn er tal van gelijkenissen, daarom voel ik me hier ook zo goed. Het enige verschil is dat ik voorlopig nog niet zoveel mensen ken, terwijl ik in Brugge iedereen kende. Ik moet hier nog uitvissen wie de webmaster of de voorzitter van de fanclub is, terwijl ik die mensen bij Cercle stuk voor stuk goed kende".

Gaat Leuven zich eenvoudig redden dit seizoen?

"Ik vermoed van wel, alles wijst er toch op. We hebben enkele hele goede spelers, zoals Jordan Remacle bijvoorbeeld of onze spits Chuki (Derick Ogbu 'Chuka'). De komende weken ontmoeten we op Standard na allemaal ploegen waartegen wij punten moeten pakken. Cercle, Lierse, Sint-Truiden, Beerschot,… dat zijn allemaal ploegen waar je in principe punten tegen moet pakken".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties