Dehond: "OHL volgt spelers goed op"

Melissa Maes
| 1 reacties
Dehond: "OHL volgt spelers goed op"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn twee youngsters van OH Leuven aan de beurt.

Joren Dehond is zestien jaar en mocht afgelopen weekend voor het eerst opwarmen tijdens de wedstrijd tegen Westerlo. “Maar door het niet gunstige resultaat ben ik niet ingevallen.” De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel.

De aanvaller speelde vorig jaar nog bij de beloften van OH Leuven, maar traint sinds dit seizoen mee met de grote jongens. “In het begin was ik nerveus, maar nu ben ik het toch al goed gewoon. De trainingen zijn wel van een andere graad.”

“Nu is er meer beleving en het niveau ligt hoger. Maar OHL volgt ons goed op. Tot nu toe heb ik nog niet gesukkeld met blessures en ook van vermoeidheid is er geen sprake.”

"Zo hoog mogelijk geraken"
“Ik was vier jaar toen ik begon te voetballen. Toen ik twaalf was speelde ik met de jeugdreeksen kampioen. Voorlopig blijft dat mijn mooiste voetbalmoment.” Maar als het van Dehond afhangt, zal dat snel veranderen.

“Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te geraken. Ik wil heel graag in de basis van de eerste ploeg van OHL geraken. Daarna kan ik misschien nog verder groeien bij een grotere club.”

De jonge aanvaller is pas zestien, dus ook nog leerplichting. “Die combinatie tussen voetbal en school valt wel mee. OHL werkt samen met mijn school en zo kan ik af en toe komen trainen tijdens de schooluren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties