Interview Suarez: "We gaan voor de drie punten"

Suarez: "We gaan voor de drie punten"
Foto: © SC

Bij veel Anderlecht-supporters leeft de overtuiging dat hun ploeg donderdag het Oostenrijkse Graz wel eens onder de voeten zal lopen. De spelers zelf blijven voorzichtiger.

Matias Suarez bijvoorbeeld denkt niet dat Anderlecht zomaar met de drie punten naar huis zal wandelen. "Dat moeten we inderdaad niet denken", aldus de man in vorm bij paars-wit. "We moeten rustig met de voeten op de grond blijven. We hebben wel de wil om met de drie punten naar huis te komen."

Na de fameuze zege tegen Standard is het optimisme en geloof in eigen kunnen bij de spelers enkel maar toegenomen. Suarez vindt echter dat Standard niet meer mag meespelen donderdag. "Ik ben die wedstrijd al vergeten. Morgen wordt het een heel andere wedstrijd. We moeten ons enkel op onszelf richten."

Met 4 op 6 is Anderlecht zeker van een plaats in de tweede ronde. "Een gelijkspel in Graz is niet slecht, maar we gaan voor drie. Ik ga in ieder geval het beste van mezelf geven."

Cheikhou Kouyate is, sinds hij verdediger is geworden, iets gematigder. "We gaan voor één punt, drie is een bonus", lacht de immer vriendelijke Senegalees. "Tuurlijk gaan we niet naar Oostenrijk om te verdedigen. Maar de Europa League is altijd iets speciaal. Hoe slecht je het ook doet in de competitie, Europees kan je latijd iets meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties