Van Holsbeeck: "Moeten proberen eerste plaats te pakken"

Van Holsbeeck: "Moeten proberen eerste plaats te pakken"
Foto: © SC

Deze morgen op de luchthaven zagen we Herman Van Holsbeeck met de grote glimlach aan de incheckbalie verschijnen. Weg zijn de bezorgde lijnen in het gezicht. Samen met de resultaten is ook de manager herboren. Voor Sturm Graz is hij dan ook voorzichtig optimistisch.

Johan Walckiers in Graz

Dat de kwalificatie na de 6 op 6 in de eerste twee matchen dichtbij is, weet ook Van Holsbeeck. "Als we punten pakken in Graz is de kwalificatie heel dichtbij", knikt hij, maar voegt er direct een waarschuwing aan toe. "De euforie duurt slechts zo lang tot we onze eerste wanprestatie gaan leveren."

"Offensief hebben we genoeg potentieel en we beseffen dat heel de ploeg goed draait, maar voor Graz is het de laatste kans om nog in de running voor kwalificatie te blijven. Ze zullen zich dubbel plooien. Let er op: het wordt een moeilijke match."

Defensie ook belangrijk
Moet er dan voluit voor de aanval gekozen worden of toch defensief wat extra zekerheid ingebouwd worden? "Onze voorzitter heeft meer Europese ervaring. In de jaren 70 en 80 kozen we Europees op verplaatsing toch ook voor de defensieve organisatie en de resultaten volgden. Kijk maar naar onze match tegen Lokomotiv Moskou."

Dat de kern zo groot is, ziet Van Holsbeeck enkel maar als een voordeel. "Wie echt geblesseerd is, kan rusten. Zo moet Canesin momenteel wat rust krijgen. Maar ook Jovanovic was er niet bij tegen Moskou. Nu weten we dat we ook zonder hem matchen kunnen winnen."

Toch kan men er niet om heen dat Anderlecht - terwijl nog niet iedereen op topniveau is - al behoorlijk indruk maakt. "Je moet dat kunnen relativeren. Bij Anderlecht loert de crisis altijd om de hoek. Natuurlijk moeten we proberen om die eerste plaats in onze groep te pakken. Dat is heel belangrijk voor de volgende ronde, maar we moeten ons hoofd erbij houden."

Praet en Kabasele
Van Holsbeeck wil deze ploeg ook naar volgend seizoen toe bij elkaar houden. Dat zal echter geen sinecure worden. "Als je Suarez nu ziet spelen, weet je dat er kapers zullen komen. We moeten daar nu al op anticiperen. Niet dat hij in januari al zou vertrekken, maar anticiperen voor het einde van het seizoen. Er zullen zich altijd opportuniteiten voordoen voor spelers die einde contract zijn."

Voor de jonge spelers had hij ook nog een boodschap. "Ze zullen waarschijnlijk wel hun kans krijgen. En als dat niet zo is, zullen we met hun omgeving samenzitten om een oplossing te vinden. Ik denk dan aan Dennis Praet en Nathan Kabasele. Misschien is een uitleenbeurt wel een mogelijkheid."

Door de komst van Mbokani en Jovanovic is er voor Tom De Sutter ook nog maar weinig speeltijd weggelegd. Hoe gaat dat opgelost worden. "Tom is een voorbeeldige prof en doet zijn uiterste best op training. Hij blijft vechten, maar ik kan me inbeelden dat dit niet plezant is voor hem. We moeten ook correct met hem blijven en naar een oplossing zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties