Merelbeke en Rapide Lebbeke spelen haasje-over

Gentil Dossche
| 0 reacties
Merelbeke en Rapide Lebbeke spelen haasje-over
Foto: © SC

Een collectief sterk Merelbeke zette Rapide Lebbeke in de eerste helft op een dubbele achterstand. De bezoekende aansluitingstreffer was onvoldoende en dus springt Merelbeke over Rapide Lebbeke naar de 2de plaats.

De bezoekers startten het snelste maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Kevin Kesteleyn kon een schot van Matthias Van Peteghem pas in 2 tijden stoppen (7’). Op een voorzet van Davy De Schrijver kopte Ufuk Erdogan de bal in duikvlucht binnen (14’). Even later moest David Heyrman een inswinger wegwerken voor de neus van Erdogan. Rapide reageerde via Peter De Pauw die een voorzet van Lendert Putteman in de handen van Jasper Van Kerckhove devieerde (21’). Op een vlam van Maarten Cooreman had de thuisportier een knappe parade in huis (25’). Aan de overzijde poeierde Jeffrey Van Rie het leder op de buitenkant van de kruising (28’). Een loeier van De Pauw verdween via een verdedigende voet nipt naast (29’). Rapide bleef de gelijkmaker zoeken maar bij balverlies verraste Van Peteghem iedereen een dropte het leder in de benedenhoek (34’). De bezoekers waren van slag en even later was het bijna over en uit toen de dribbelende Dimitri Daneels de onderkant van de dwarsligger viseerde. Kesteleyn was attent op een schot in een tijd van Erdogan (40’). Op slag van rust moest Van Kerckhove een pegel van De Pauw uit de winkelhaak halen.

Al in de eerste minuut na de hervatting zette woelwater Erdogan de bezoekende goalie aan het werk. Rapide liep zich vast op de goed georganiseerde thuisploeg en Kesteleyn had beide vuisten nodig op een knal van Matthias Van Damme (62’). Toen de vrijstaande Erdogan werd aangespeeld had Kesteleyn een superreflex in huis (63’). In het slotoffensief probeerde Jeff De Visscher het van op afstand maar zijn schot ging een metertje naast (81’). De snelle Cooreman stuitte eerst op de voeten van Van Kerckhove (82’) maar ging nadien door het centrum op doel af. Zijn schot werd afgeblokt maar De Pauw knalde de aansluiting tegen de netten (85’). De spanning zat er terug goed in en De Pauw draaide een vrije trap centimeters naast de kruising (89’). Merelbeke plooide niet meer en haalde zijn 4de opeenvolgende thuiszege binnen.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Aalter. Merelbeke trekt zondag naar Bambrugge.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, De Maertelaere, Daneels, Baetens (84’ Van den Abeele), Elewaut, Van Rie, Erdogan, Van Damme (77’ Vermassen), De Schrijver, Van Peteghem.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, Wauters (64’ Renders), Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou, Vierbergen, Cooreman.

Doelpunten:14’ Erdogan 1-0; 34’ Van Peteghem 2-0; 85’ De Pauw 2-1

Kaarten: geel: Heyrman, Van Kerckhove, Van Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties