Interview "Het verschil tussen eerste en tweede is niet zo groot"

Fabian Morren
| 3 reacties
"Het verschil tussen eerste en tweede is niet zo groot"
Foto: © SC

Bergen verloor het afgelopen weekend dan wel bij Racing Genk, de Henegouwers mogen voorlopig toch spreken van een geslaagde rentree op het hoogste niveau. "Dit had niemand verwacht."

"In bijna analyses werden we op de laatste plaats gezet", herinnert trainer Dennis Van Wijk zich maar al te goed. "Dat is ook logisch, want we werken met het kleinste budget in eerste klasse. Deze start had dan ook niemand verwacht."

Bergen heeft na elf speeldagen al zestien punten verzameld. De promovendus pakte onder meer een punt op het veld van Anderlecht. Er zijn maar weinig ploegen die dat dit seizoen kunnen zeggen. "We speelden op Genk met negen jongens die vorig seizoen de eindronde speelden", merkt de Nederlandse coach fijntjes op. "Normaal spelen altijd zeven of acht jongens die vorig seizoen in tweede klasse ook in de basis stonden."

Individuele klasse
Dat Bergen met deze spelers het ook in eerste klasse meer dan voortreffelijk doet, vindt Van Wijk niet echt verrassend. "OH Leuven mag dan wel kampioen zijn geworden, toch waren wij in tweede klasse al de best voetballende ploeg vorig seizoen. Het verschil tussen eerste en tweede klasse is niet zo groot. Alleen zie je op het hoogste niveau dat er jongens zijn die met hun individuele klasse het verschil kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties