Interview Donk: "Geen sprake van crisis"

Tomas Taecke
| 68 reacties
Donk: "Geen sprake van crisis"
Foto: © SC

Ryan Donk ondergaat als sterkhouder op dit moment de impasse waarin het evoluerende Club Brugge blijft steken. Blauw-zwart leed drie pijnlijke nederlagen in één week tijd en kijkt bovendien aan tegen een aartsmoeilijk programma.

door Tomas Taecke

Vrijdagmiddag sprak onze redactie op de persbabbel met Ryan Donk, die het woord crisis voorlopig niet in de mond wil nemen.

Is er geen mentale schade na drie ontluisterende nederlagen?

"Absoluut niet. De bekerwedstrijd op Gent getuigt daarvan. Op het veld zag je hoe de groep weerbaarheid toonde en vocht voor elkaar. Het is voetbal, het kan niet altijd goed gaan. We moeten zoeken naar oplossingen en vooral leren uit onze fouten. Misschien moeten we ons in bepaalde fases van een wedstrijd meer toespitsen op de verdedigende taken. Het ritme van de tegenstander moet meer gebroken worden".

Voor de achtste maal dit seizoen gaven jullie een voorsprong uit handen…

"Achteraf bekeken was dat nu wel mogelijk op Gent. Het is een sterke tegenstander die over heel wat kwaliteiten beschikt. Maar algemeen gezien is het frustrerend, er is ook geen pasklaar antwoord voor. Het zit in ons achterhoofd, misschien is dat wel het probleem. We moeten gewoon een paar keer de nul houden en wedstrijden winnen om dit van ons af te schudden".

Zie je het gebrek aan ervaring als één van de oorzaken van de recente verliespartijen?

"Toch wel. Enkele vaste pionnen zijn geblesseerd en de vervangers hebben weinig ervaring. Ervaring moet je natuurlijk opdoen door te spelen. Hopelijk kunnen die jongens zaken leren uit de nederlagen en op die manier hun steentje bijdragen als we zaterdag tegen Genk voluit voor een driepunter gaan".

Moet Club zich in de breedte versterken om dergelijke nederlagen na de jaarwisseling te vermijden?

"We hebben ervoor gekozen om met jonge spelers te werken. Als er zich dan tegenslagen voordoen zoals blessures, kan je in een lastig parket verzeild raken. De jongeren krijgen nu de kans, ze moeten opstaan. Er is geen andere optie".

De komst van Racing Genk is een ideaal moment om de crisis te bezweren...

"Zeker en vast, hoewel er van een crisis eigenlijk geen sprake is. Het loopt wat minder, maar zoals ik al zei kan dat gebeuren in de voetballerij. Het vertrouwen is nog steeds aanwezig en we staan nog op de tweede plaats. We moeten de nederlagen achter ons laten en verdergaan. Genk heeft een sterk team, maar het thuisvoordeel indachtig zijn wij de favoriet".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties