Interview Janssens: "Geen garanties dat geld voor stadion er volgend jaar nog ligt"

Janssens: "Geen garanties dat geld voor stadion er volgend jaar nog ligt"
Foto: © SC

Het stadiondossier in Antwerpen blijft maar aanslepen. In die mate zelfs dat Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters zich ongerust begint te maken. Aan onze redactie zei Antwerps burgemeester Patrick Janssens echter dat er achter de schermen moest gewerkt wordt.

"We zijn nog steeds aan het praten", aldus Janssens. "De clubs moeten echter niet te lang meer wachten, want het geld ligt nu gereed. Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen en ik kan niet garanderen dat het er dan nog zal liggen. Momenteel is er een akkoord dat de haven voor 25 miljoen euro garant staat en de stad voor een even groot bedrag. Voorwaarde is wel dat de twee clubs (Antwerp en Beerschot) zich erin kunnen vinden om in hetzelfde stadion te spelen."

"Het zijn twee clubs met heel verschillende situaties en ik begrijp dat het een moeilijk dossier is. Maar ze mogen ook het verwend kind niet uithangen. Zo van: 'zij krijgen meer dan wij'."

Patrick Janssens is nog steeds optimistisch, maar wil wel binnenkort uitsluitsel krijgen. "Ik sta voor de volle 100 procent achter dit dossier. Maar of het gaat lukken, dat weet ik niet. Er is nog geen geschreven akkoord. En als het stadion er moet staan tegen 2015 begint de tijd wel te dringen. Er is immers ook nog heel wat papierwerk te verrichten."

Ondanks alle politieke inbreng ligt de sleutel echter vooral bij de clubs. En de twee 'aartsvijanden' hebben het moeilijk met elkaar tot een akkoord te komen. Daarom moet er dringend opnieuw aan tafel gezeten worden, maar er is nog geen nieuwe datum voor een vergadering vastgelegd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties